Sailing Yacht Boemerang


woensdag 12 oktober 2011 - Onderweg naar 'De Boemerang'!

De herfst in Nederland is nu echt begonnen. Tijd voor P en J om af te reizen naar het land van de kebab, raki, baklava en minaretten. Op naar de Turkse Riviera. Op naar Antalya waar we bij schipper Johan en Miss Elly aan boord van de Boemerang zullen aanmonsteren.Het is nog erg vroeg, heel donker en goed koud als we met de auto op weg gaan naar Eindhoven. Het reisadvies van ov9292.nl laat ons 5 keer overstappen en daarom zoeven we nu in onze auto en met verse mueslibollen, warme koffie, de radio op Evers en non-stop naar Eindhoven Airport. Onze koffertjes strak afgevuld met snorkelspullen, boot- en badkleding, een kilootje Old Amsterdam en de nodige drank voor de schipper.
Eindhoven Airport is een kleine luchthaven en met mijn gloednieuwe (en belangrijker: gratis!) identiteitskaart zijn we zo door de douane. Vlucht CAI040 van Corendon vertrekt iets na 10.00 uur. Een kleine 4 uur later en 2600 kilometer van huis landen we op de luchthaven van Antalya. Vlak voor vertrek ontvangen we van Johan een mailtje dat we in de aankomsthal moeten uitkijken naar "een man met een snor". Nou, met zo'n gedetaileerde beschrijving gaat ons dat vast lukken....

Met onze koffers en aanhangende bagage lopen we van links naar rechts en weer van rechts naar links voor de aankomsthal van de luchthaven. Geen spoor van een man met een snor. Net als we een Turkse man om informatie vragen, krijgen we weer een sms-je van de schipper. Waar we zijn, hij kan ons niet vinden...

hup die koffers in de AVIS limo!

De bagage gaat in de kofferbak en P en ik springen achterin. We hebben nog een hele rit te gaan en willen voor het donker aan boord zijn. Drie kwartier na vertrek rijden we Antalya uit en zetten we koers naar het westen. Na twee uur sturen stoppen we bij een Kafteria. De eigenaar komt ons vriendelijk en enthousiast uit de auto ophalen. Of we iets willen essen..? We houden het bij een kopje thee.

aan de turkse thee

We kruipen weer in de auto en gaan verder. We volgen de 'scenic' kustroute wat nogal wat stuurmanskunst en de nodige aandacht van de schipper vraagt. Achterin de auto genieten wij van het uitzicht links en rechts om ons heen. Tot het donker wordt en het ontwijken van plotseling overstekende honden en een kudde geiten een ware kunst wordt. We zien niets meer en zijn blij met het licht van de volle maan. De baaien waar we omheen moeten rijden volgen elkaar onafgebroken op, er komt geen einde aan.

Na ruim 5 uur rijden bereiken we Fethiye. Via een zandpad vol met hobbels en gaten rijden we richting centrum. We slaan linksaf, rechtsaf, weer linksaf en keren vertwijfeld op zoek naar de Marina. Een vriendelijke Turkse man wijst ons de juiste weg en inderdaad... We bereiken de Marina. Even later staan we met onze giant koffers aan boord van de Boemerang. We pakken de meest noodzakelijke spullen uit, inclusief de drank voor de schipper en de Old Amsterdam. Na drie welkomstdrankjes duiken we ons bedje in. Onze eerste nacht aan boord van de Boemerang.

volgende dag

Klik hier om terug te gaan naar ons hoofdmenu