vorige dag - volgende dag - route overzicht - schrijf een bericht in ons gastenboek - bekijk hier ons gastenboek


1 juli 2008.

Al vroeg wakker door het tijdverschil staan we uiteindelijk om half 8 op. We gaan een half uurtje later behoorlijk hongerig naar beneden richting de ontbijtzaal. In wat 's avonds de ierse pub is staat een prima ontbijtbuffet klaar. Jori heeft het wafels bakken snel onder de knie en is niet weg te slaan bij de ijzers. Maar ook de bagels, de zoete cakejes, de koffie en de jus d'orange gaan er goed in. De calorieen tellen we maar even niet. Tegen tienen lopen we het hotel uit op weg naar het Stanley Park. Met onze rugzak vol met uitgeprintte caches en 3 flesjes water stappen we lekker door en houden we al snel de richting van het water aan. Plotseling blijft Peter vertwijfeld staan, ondanks de hoge temperatuur en het stralende zonnetje heeft hij het gevoel dat hij onder de douche staat. Als we zijn rugzak onderzoeken, blijkt 1 van de waterflesjes lek te zijn en water te sproeien. Een goed begin! Langs de seawall komen we na een minuut of 20 lopen bij de eerste cache van de dag aan. A nice fountain indeed
Tussen een aantal hoge appartementsgebouwen bevindt zich een aparte fontein voorzien van allemaal staptegels zodat je over de verschillende waterpartijen kunt lopen. De cache: A very nice fountain indeed is snel gevonden en gelogd, nr. 3 deze vakantie. Op naar de volgende. Hiervoor lopen we het Stanley Park in.

Het Stanley Park, geopend in 1888, is het eerste park van Vancouver en met 400 hectare is het één van de grootste stadsparken in Noord-Amerika. In het park staan reusachtige Douglas-sparren (Douglas-fir), reuzenlevensbomen (Western Redcedar) en hemlocksparren (Western Hemlock) die honderden jaren oud zijn. Verder zijn er twee grote meren en diverse heerlijke stranden. Rondom Stanley Park ligt de 8,85 kilometer lange Seawall promenade, een fiets-, skate- en wandelpad waar op zondag en op Canada Day heel Vancouver komt om te zien en gezien te worden. De bouw van de promenade, oorspronkelijk bedoelt als voorzorgsmaatregel tegen erosie, begon in 1918 en werd pas voltooid op 26 september 1971. Vanaf de populaire Seawall heb je schitterende uitzichten over de skyline van Vancouver, de Straat van Georgia en de hoge bergen van de Coastal Mountain Range.totempalen in Stanley Park
We nemen de Stanley Shuttle bus en arriveren bij de beroemde, weliswaar nagemaakte, totempalen. Busladingen toeristen staan er allemaal dezelfde foto's te schieten en wij moeten op zoek naar de cache... De cachenaam zorgt ervoor dat we niet lang hoeven te zoeken, Kaka'solas is namelijk een van de totempalen. We loggen de cache snel en stoppen hem zo voorzichtig mogelijk weer terug.

We pakken de Stanley Shuttle bus weer en genieten van de omgeving terwijl de buschauffeur ons verteld over alle park highlights. Tijdens onze rit hebben we een prachtig uitzicht op de skyline van Vancouver en komen we achtereenvolgens langs Brockton point met de gelijknamige vuurtoren, het beeld the Lady in the Swimsuit, de brug naar North Vancouver en de 3rd en 2nd Beaches. We springen bij het Vancouver Aquarium uit de bus voor de Stanley Park Aquarium Cache. De zoektocht naar deze cache maakt erg hongerig, dus het terrasje bij het Aquarium biedt uitkomst. De hotdogs met relish smaken voortreffelijk.

de gratis busdienst door het park Voor de caches Valter en Decachelon wandelen we een behoorlijk stuk door het bos. De redcedars zijn erg indrukwekkend en het hoogteverschil dat we afleggen is groot. We zijn blij als we voor het laatste stukje nog net niet hangend boven de treeplank meemogen naar Second Beach. Daar duikt Mara Joy eventjes het water in om wat af te koelen. Ondanks dat er behoorlijk wat mensen zijn is het een relaxed strandje en... de ijsjes zijn er lekker.

Na een uurtje wordt het tijd om weer verder te gaan. Net buiten het Stanley Park op de route terug naar het hotel liggen nog drie caches op ons te wachten. Cache Devine bij hotel Sophia en Sunset View met een prachtig uitzicht op de ondergaande zon vinden we snel. The Rock Man, het oude symbool van de Inuiten dat een mens voorstelt en de mascotte voor de Olympische Winterspelen die in 2010 in Vancouver plaatsvinden, levert ons grote problemen op. De cache vinden we al snel maar we kunnen er niet bijkomen omdat deze met behulp van een magneet onder een bankje hangt. Op het bankje zit een stelletje dat niet van plan is snel weg te gaan. Na een tijdje gewacht te hebben, trekt Jori de stoute schoenen toch maar aan en stapt op de mensen af. Of ze van zijn uitleg iets begrijpen, geen idee, na zijn duik onder de billen van de man kan de cache gelogd worden.
deze reus is 800 jaar! de mascotte voor de winterspelen in VancouverWe lopen verder en belanden in Davie Street, waar we in de rij aansluiten voor Stepho's Greek Taverna. Er staan zeker 50 mensen te wachten voor een tafeltje. Dat moet wel een goede lokale tent zijn.
in de rij bij de griek...Als we zo'n 20 minuten hebben staan wachten, komt een van de serveersters langs om te inventariseren met hoeveel mensen per tafeltje men wil eten. Net nadat ze daarmee klaar is, komt er een tafeltje voor vier personen vrij en voor we het ons beseffen worden we uit de rij geplukt en zitten we op een perfecte plek in het restaurant. We geven onze bestellingen door en al snel daarna zitten we overheerlijk te happen aan onze griekse schotels. Drank bestellen is er niet bij, water wordt doorlopend ingeschonken en bijgevuld. Onze buikjes (okay buiken!) tonrond verdragen alleen nog koffie. Echter wat we krijgen is de rekening. Eerst toch maar koffie, voordat we deze betalen. Met een stevige tip rekenen we uiteindelijk CAD 47,50 af. Wat een toptent!

Met blaren onder de voeten van onze wandeling van een kleine 20 km, komen we om een uur of tien uitgeput weer in het hotel. Een half uurtje later slapen we allemaal.
De teller van de gevonden caches vandaag staat op: 8.

vorige dag - volgende dag - route overzicht
schrijf een bericht in ons gastenboek - bekijk hier ons gastenboek