vorige dag - volgende dag - route overzicht - schrijf een bericht in ons gastenboek - bekijk hier ons gastenboek


2 juli 2008.

Vandaag staat de wekker op 6 uur. We moeten zo belachelijk vroeg opstaan want we worden al om 8 uur opgehaald van ons hotel en naar de RV rental company gebracht. Voor die tijd moeten we onze 3 ontplofte koffers inpakken, nog lekker ontbijten en uitchecken. Iets over achten stopt er een grote Van van Go West voor de deur om ons op te pikken. We laden onze bagage en onszelf in de Van en worden in een half uurtje naar Coquitlam gebracht, de plaats waar onze RV op ons staat te wachten.
In supersneltreinvaart vertelt de Go-Westman ons van alles en nog wat over ons tijdelijk rijdende huis. Hoe we de elektra aansluiten, waar de pannenlappen liggen, hoe we het reservoir van toilet en water legen, hoe de oven werkt en nog heel veel meer. Peter knikt bij alles wat hij vertelt enthousiast ja. Voor de Go-Westman een aanmoediging om zijn rondleiding en uitleg nog wat op te voeren. Nadat ook de administratie is bijgewerkt, kunnen we de inhoud van onze koffers opruimen in de kasten. Dat valt nog niet mee, onze RV beschikt namelijk eigenlijk alleen uit kleine kastjes, maar dan wel heel veel. Zoveel dat we bij koffer 2 al niet meer weten waar we de inhoud van koffer 1 hebben opgeborgen. We smakken de inhoud van de andere koffers dan ook maar random in de kastjes in de hoop dat het later ooit goedkomt.
Onze 25 foot camper! Voordat we de motor van de RV starten drinken we eerst nog even een kopje koffie op het terras van Go-West. De temperatuur is inmiddels gestegen naar een graadje of 30. Met voldoende caffeine op kruipt Peter even later achter het stuur en rijdt ons naar de eerste cache van vandaag. Deze cache ligt zo ongeveer in de achtertuin van Go-West dus na twee keer gasgeven en remmen parkeren we onze RV alweer. Op het industrieterrein struinen we een pad af en komen uit in een door een hek omgeven parkje met picnictafels met uitzicht op de Fraser rivier. Wij vinden het een beetje een vreemde omgeving zo op zo'n industrieterrein, maar Jori vindt de cache snel dus wat kan het ons verder schelen.

Weer in de RV nemen we de HW 1 east richting Hope. Vlak voor Chiliwack doen we onze 2e cache, deze cache moet definitief afrekenen met onze altijd haastige spoed. Prest for Time ligt meteen bovenaan de afrit en wordt ook weer snel gevonden. Wij gaan Chiliwack in en stoppen bij de Safeway om inkopen te doen. Jori en Peter halen bij de servicebalie een klantenkaart voor lots of discount... Mara Joy en Jolanda laden ondertussen de winkelwagen vol met veel en grote verpakkingen...

Eenmaal weer buiten is de temperatuur inmiddels ruim boven de 30 graden. We besluiten om eerst maar even iets te eten en doen dit op een prachtig plekje op de parkeerplaats van de Safeway. Met de lunch hebben we weer voldoende cache energie opgedaan en rijden we naar The Mint Geocoin Rest Stop. Deze cache is ongetwijfeld door van oudsher Nederlanders geplaatst, want in de cache beschrijving wordt precies de historie van de Munt in Amsterdam verteld. Weer wat over onze vaderlandse geschiedenis geleerd. Na The Mint gaan we snel verder met onze RV over de Highway 1 East richting Hope. We loggen achtereenvolgens de caches: We're on our way Now!, Too Tired To Drive en Hunter Creek Cache. het is nog geen beer....! Bij de laatste 2 cache plaatsen worden we helemaal opgevreten door de muggen. Wild wapperend en klapperend slaan we om ons heen, echter met weinig resultaat. In een mum van een tijd zitten we onder de muggenbeten. Het leuke nieuws is dat we een eekhoorntje spotten die rustig aan een beukenootje zit te knabbelen en zich niet door ons uit het veld laat slaan.
Om 6 uur draaien we het terrein van Wild Rose Campground and RV Park op. De camping is niet zo groot maar heeft mooie grassige plaatsen en een indrukwekkend uitzicht op de Coastal Mountains en ligt vlakbij de machtige Fraser River. Peter parkeert de RV en wil dan aan de slag met het aansluiten van electra en water. Hij heeft echter geen idee meer hoe hij dit moet aanpakken. Gelukkig bieden onze canadese buren hulp en in no time kan Jolanda gaan koken. Voor de eerste dag in de camper maar een eenvoudige macaroni. Het gaat er allemaal prima in! 6 caches vandaag! Jori moet even internetten. What else?

vorige dag - volgende dag - route overzicht
schrijf een bericht in ons gastenboek - bekijk hier ons gastenboek