vorige dag - volgende dag - route overzicht - schrijf een bericht in ons gastenboek - bekijk hier ons gastenboek


4 juli 2008.

Iets voor half 9 openen we de deur van onze camper. De temperatuur is weer helemaal lekker en we ontbijten met een minimaal lakeview uitzicht buiten aan de picnictafel. Het zonnetje begint al weer wat te schijnen en voordat we vertrekken springen we nog eventjes het zwembad van Camp-Along in zodat we opgefrist en wel weer op pad kunnen.

Wij volgen de Highway 97 van Penticton naar Kelowna langs het 135 km lange Okanagan Lake, het grootste meer in British Columbia.

De Okanagan Valley heeft vanwege zijn beschutte ligging een ideaal klimaat voor wijnbouw en fruitteelt. Het klimaat in de Okanagan Valley wordt sterk be´nvloed door de bergachtige kust, die deze streek scheidt van het Lower Mainland. De bergen zorgen ervoor dat 's zomers koele lucht uit de vallei niet doordringt en in de winter wordt er koele lucht vanuit de poolstreek aangevoerd. In de zomer valt er dan ook weinig neerslag en is het zeer warm.


Overal langs de Highway staan fruitmarkets waar allerlei fruit, jams, honing en zelfgebakken taarten worden verkocht. Wij stoppen in het prachtige plaatsje Oyama bij Gatzkes Farm Market waar wij honing, een grote doos kersen en een berg cinnamon buns, oftewel kaneelbroodjes, kopen. De buns halen de Highway niet, zo lekker zijn ze. Met de honing bij ons wordt het tijd voor de eerste cache van vandaag. Teddy Bear Lodge vinden we snel. Dus op maar naar de tweede Oyama Been Laughin'. We komen ondanks de cachebeschrijving volkomen onverwacht terecht in het Kaloya Regional Park. Een klein park dat werkelijk schitterend ligt aan het Lake Country en het Kalamalka Lake. We maken een praatje met de parkbeheerder en wij lachen hard om ons grapje dat we denken dat we in Obama zijn. De parkbeheerder snapt ons echter niet... Aan de rand van het park staan prachtige huizen allen met strakke gazons en voorzien van gigantische aanlegsteigers en snelle speedboten. Best relaxed. We moeten er even voor zoeken maar uiteindelijk vinden we de cache. Hollend rennen we terug naar de camper, we worden weer achterna gezeten door een horde muggen.

Via Vernon rijden we via een prachtige route door naar het kleine plaatsje Falkland. We hebben namelijk gelezen dat daar in de buurt bij het Pillar Lake een enorme Hoodoo (een door erosie gevormde pilaar) staat en zo'n natuurfenomeen willen we wel zien. In Falkland slaan we rechtsaf een zijweg in die al snel slingerend omhoog de bergen in gaat. Links en rechts zien we alleen nog maar bomen. We verwachten dat we er na iedere bocht zijn, maar we komen steeds weer bedrogen uit. Dan zien we ineens aan de linkerkant van de weg een meer. Dat moet Pillar Lake wel zijn. Niet dus, een bordje geeft aan dat dit Joyce Lake is. We rijden dus door. Opeens houdt de geasfalteerde weg op en hobbelen en bobbelen we met z'n allen door de camper heen. Peter besluit de camper te keren en zo hobbelen we weer naar beneden. We vinden het Pillar Lake waar Peter uitstapt om te vragen waar de Hoodoo zich bevindt. Als hij omhoogkijkt ontdekt hij bij toeval de Hoodoo tussen de bomen. We staan met de camper precies voor het smalle toegangspad.

Het pad gaat al snel stijl omhoog en het is meer klimmen dan wandelen. Na zo'n 15 minuten behoorlijk calorieen verbrand te hebben zien we voor ons de enorme pilaar van zandsteen, de Hoodoo. Een gigantische vinger van bijna dertig meter met een enorme kei daar bovenop balancerend torent de lucht in. Erg imponerend en we kunnen ons absoluut niet voorstellen hoe dat ding daar zo ontstaan is. Thuis toch maar eens op internet wat over hoodoos gaan opzoeken.


Vanuit Pillar Lake gaat onze weg naar het plaatsje Mara. Peter voert de coordinaten van de cache Mara Mara Quite Contrara in op de Tomtom en al snel zijn we volledig verdwaald. Tomtom wil ons namelijk zo snel mogelijk terug naar de Highway brengen en voor we het weten staan we met onze camper op een kruising met aan drie kanten een zandpad met stenen. We keren en proberen een andere afslag maar ook dit keer belanden we op een zandpad. Het servies rinkelt bijna uit de kastjes maar uiteindelijk bereiken we een geasfalteerde weg en voor we het weten draaien we de Highway 97A op.

Mara (niet onze Mara, maar het plaatsje Mara) ligt aan het gelijknamige meer aan de 97A en ook de stop voor deze cache vinden we gemakkelijk. Tijdens het zoeken komen we aan de praat met een canadees stel, die erg geinteresseerd zijn in wat wij allemaal aan het Lake Mara aan het uitspoken zijn. We leggen het stel uit dat we aan het geocachen zijn. Oftewel dat we in onze GPS coordinaten invoeren die we op krijgen op de website www.geocaching.com en dat we met behulp van die coordinaten op zoek gaan naar verborgen doosjes en bakjes met inhoud. De man vindt het awesome interesting en gelooft ons nauwelijks als hij hoort dat heel Canada boordevol ligt met caches. Mara Joy logt de cache en we nemen afscheid van de man en de vrouw.
Een paar kilometer verderop nemen we in Sicamous de afslag naar de Two Mile Creek Road waar we stoppen bij het trailbord. Een waanzinnige trail van een kleine kilometer komt uit bij de Sicamous Creek waar wij, hoe kan het ook anders, op zoek gaan naar de Sicamous Creek Cache. Het water klettert met een donderend geraas naar beneden en het is een imponerend geheel. Als Jori de cache vindt tussen twee grote keien, zijn Mara Joy en Jolanda al weer terug bij de camper. Muggen, muggen en nog eens muggen. Vanaf nu gaan we niet meer naar buiten zonder ons helemaal in de Deet te hebben ondergedompeld.

Al krabbend en jeukend bereiken we een uurtje later Revelstoke waar we de Koa campground opgaan. We krijgen een plekje dichtbij de ingang. De campinghouder vertelt ons dat we eventueel morgen een betere plaats kunnen krijgen als we dat willen. 's Avonds lopen er allerlei gasten met een laptop rond onze camper. Het Wifi bereik wordt na onze camper drastig minder. Morgen gaan wij niet verkassen.

Terwijl we in bed liggen komt er regelmatig een goederentrein langs. Minutenlang horen we niets anders dan kedeng kedeng, kedeng kedeng, hoehoeeeeee!
4 caches gecacht.

vorige dag - volgende dag - route overzicht - schrijf een bericht in ons gastenboek - bekijk hier ons gastenboek