vorige dag - volgende dag - route overzicht - schrijf een bericht in ons gastenboek - bekijk hier ons gastenboek


5 juli 2008.

Uitslapen is er vandaag niet bij, want zodra het licht begint te worden moeten we eerst naar Nederland bellen. Mam viert vandaag haar 65e verjaardag en mag dus vanaf nu met allerlei kortingskaarten door het land gaan reizen. Om 7 uur, 4 uur in de middag in Nederland, bellen we de jarige via onze laptop. Zodra ze de telefoon opneemt zingen we met z'n vieren Lang zal ze leven. Jammergenoeg kan mam ons niet horen en nadat ze een paar keer hallo in de hoorn heeft geroepen hangt ze weer op. Dan nog maar een keer bellen. En zingen. Nu hoort zij ons wel, maar horen wij niet meer dan een bijzonder goede imitatie van een vertraagde breedbekkikker. Ook als we eventjes later oma Annie bellen is de verbinding niet veel beter.Ontbijten doen we op het terras van de camping. Er wordt een Yummy ontbijt geserveerd dat bestaat uit pancakes, orange juice en koffie en je mag er zoveel van eten en drinken als je wilt. Het geheel wordt opgeluisterd met nogal specifieke muziek: 5 tirolse nummers die iedere 12 minuten weer uit de speakers schallen. De pancakes smaken ons goed en na al deze ontbijtpret besluiten we het de rest van de morgen maar eens heel rustig aan te doen. Het is prachtig weer en Mara Joy verdwijnt al snel richting zwembad. De meeste campers zijn weg, dus het is lekker rustig om ons heen. Tijd om even het reisverslag bij te werken. Door het tijdverschil van 9 uur en doordat we niet op iedere camping toegang tot internet hebben lopen we wat achter, maar daar kunnen we vandaag wat aan doen.

Om 1 uur wordt het tijd om wat aan onze lege koelkast te doen. We sluiten electra en water af en rijden naar Revelstoke waar we in een lokale supermarket weer een berg boodschappen inslaan. Om de verjaardag van mam te vieren, kopen we ook een lekkere cheesecake met bosbessen. In Revelstoke doen we voordat we Mount Revelstoke opgaan de River Trail cache. We vinden 'm snel aan de rand van de rivier en gaan meteen door naar het Revelstone National Park. Het is even zoeken maar met een soort van snoekduik hebben we uiteindelijk de juiste afrit te pakken.

Bij de parkentree kopen we een 5-daagse toegangspas voor de National Parks. Als we deze op de voorruit hebben geplakt, bedenken we ons dat dit niet handig is. Vanaf de ingangsdatum 5 juli is de pas namelijk 5 achtereenvolgende dagen geldig. Het meisje bij de kassa maakt er echter geen probleem van en draait de hele transactie terug. Zij raadt ons aan om een dagkaart te kopen en wanneer wij toch meer dan 7 dagen in de National Parks zullen blijven, al deze dagkaarten in te leveren en om te wisselen voor een jaarkaart.
In het park rijden we met onze camper de fantastische Meadows in the Sky Parkway. Langs de kant van de weg bloemen in alle kleuren en geuren maar helaas van geen een soort ken ik de naam... Zo nu en dan stoppen we even om foto's te maken en om van het uitzicht te genieten. Na 23 kilometer is de weg voor autoverkeer omhoog verder afgesloten in verband met de sneeuw. Wij parkeren de camper en lopen de laatste 2 kilometer naar Lake Balsam. We lopen nog een stukje voorbij het meer maar dan wordt ook voor ons de sneeuw te gortig. Wanneer we, lui als we zijn, een stukje willen afsnijden, zakken we tot onze knieen in de sneeuw. We halen de top op een paar honderd meter na dus net niet. De Mount Revelstoke cache is een virtuele cache. Dit houdt in dat we er niets voor hoeven zoeken maar op het cachepunt een foto van onszelf met de GPS moeten maken. We loggen de cache met een foto van Jori bij Lake Balsam.

Het is al over achten als we terug zijn op de Koa Campground. We eten een snelle prak en genieten na met de aardbeien met chocoladesaus. Na het eten duikt Peter in zijn boek, gaat Mara Joy tukken, poetst Jori zich schoon onder de douche en werkt Jolanda het reisverslag bij.

2 caches vandaag.vorige dag - volgende dag - route overzicht
schrijf een bericht in ons gastenboek - bekijk hier ons gastenboek