vorige dag - volgende dag - route overzicht - schrijf een bericht in ons gastenboek - bekijk hier ons gastenboek


6 juli 2008.

Vandaag lukt het ons om om half 10 van de camping weg te rijden. We hebben een lange tocht van zo'n 450 kilometer voor de boeg met 2 ferry-oversteken op de route. Met een behoorlijk tempo rijden we over de prachtige Highway 23 naar Shelter Bay. Onderweg halen we wat andere campers in, we hebben gelezen dat de ferryboat niet al te groot is en aangezien de ferry maar eens per uur gaat... veerboot komt zo..!

Om iets over half 11 komen we bij het haventje aan. Er staat pas een auto te wachten, wij kunnen dus mee. Om 11 uur staan we met camper en al op de boot en inderdaad... niet iedereen kan direct mee. De ferry brengt ons gratis en voor niets (alle ferries over meren zijn in Canada gratis) in 20 minuten het Upper Arrow Lake over naar Galena Bay. Vandaar rijden we eerst richting Nakusp, waarna we bij New Denver de Highway 31A naar Kaslo nemen. We passeren doorlopend allerlei borden die waarschuwen voor overstekende herten en we houden dan ook doorlopend de bermen links en rechts in de gaten. Vlak voordat we Kaslo inrijden zien we plotseling een hert. Op nog geen 10 meter van onze camper vandaan steekt het de weg over en voordat we onze fotocamera aan hebben is het alweer in het bos verdwenen. Vanaf nu dus de camera maar echt op scherp houden, die bordjes staan er niet voor niets!

Iets voor half 2 rijden we het plaatsje Balfour binnen. Onze Tomtom geeft aan dat we nog een kilometer rechtdoor moeten, maar als we links kijken zien we daar de haven waar de ferryboat aan zal komen. We sluiten aan in de korte rij voor de overtocht over het Kootenay Lake naar Kootenay Bay, 'the longest and most scenic free ferry crossing in the world!' zoals de dienstregeling aangeeft. Een half uurtje later kunnen we de ferry oprijden. Het is zonnig weer met hier en daar een wolkje en het mag gezegd worden: de overtocht is inderdaad prachtig. De boot doet er 35 minuten over, maar omdat we halverwege het meer de tijdsgrens passeren, bereiken we toch pas om kwart over 4 in plaats van kwart over 3 de overkant. Onder de Mountain Pacific Time rijden we langs het Kootenay Lake verder over de Highway 3A via de Circle Route naar Creston. We passeren gehuchtjes als Gray Creek, niet meer dan vijf huizen, Sanca, ook niet meer dan vijf huizen, Sirdar, ook niet meer ja, je raadt het al :-). We maken een ultakorte stop bij het glazen huis. Dit huis is helemaal van de bodems van glazen flessen gemaakt. Het wordt niet meer bewoond omdat het toch wel wat privacy-overgevoelig bleek te zijn. Zoals het bordje bij de afslag al aangeeft is het een tourist attraction en wij houden het alleen bij een fotostop.

jolanda op de veerboot en peter is er ook...Door het tijdsverschil is het inmiddels al 7 uur in de avond wanneer we in Cranbrook bij het Mount Baker RV Park stoppen. We kijken er even bij de ingang rond. De camping ligt in het centrum van Cranbrook, het terrein is klein en alle campers staan compact op elkaars lip. Niet echt wat wij zoeken. We besluiten om nog een klein stukje verder te gaan en belanden in Fort Steele. Hier draaien we de parking op van het Fort Steele Resort & RV Park. We melden ons bij de receptie en we krijgen weer een mooi plekje niet al te ver van de ingang en het zwembad vandaan. Terwijl Peter de camper aansluit op de voorzieningen, maakt Jolanda wat burito's klaar, die we in het laatste zonnetje van de dag buiten aan de picnictafel opeten. 's Avonds testen we het Wifi-bereik weer eens uit. Ondanks dat we dichtbij de ingang staan lukt het ons niet om verbinding te krijgen. Dan maar met laptop, lader, routekaarten en koffie verkassen naar de picnictafel die het dichtst bij de receptie staat. Met een beetje volhouden lukt het hier om - weliswaar een ontzettend trage - verbinding te krijgen. Jolanda werkt het reisverslag weer bij, waarna Peter de foto's toevoegt. Om half 1 gaat de deur van de camper op slot en het licht uit.

Noppo caches

de langste gratis overtocht van de wereld het glazen huis

Inderdaad, we vallen wel een beetje uit de toon met onze Ford met zijn dikke 6.7 liter V10 motor, tussen deze oudjes...

vorige dag - volgende dag - route overzicht - schrijf een bericht in ons gastenboek - bekijk hier ons gastenboek