vorige dag - volgende dag - route overzicht - schrijf een bericht in ons gastenboek - bekijk hier ons gastenboek


9 juli 2008.

'It's one of those days'Het is kwart voor 6 in de ochtend als Peter rechtop schiet en zijn hoofd hard tegen het dak stoot. Muggen racen rondom zijn hoofd. Geen idee waar die krengen vandaan komen, maar de camper moet in ieder geval eerst mugvrij worden gemaakt, wil er nog een tukkie inzitten. Helaas, het wil niet meer lukken. Een half uurtje later gaat Peter dus maar met onze illegale internetcode zijn mail checken. Na het zo'n 3 kwartier geprobeerd te hebben, sluit hij de laptop maar af.

Tijd voor het ontbijt dan. Buiten schijnt het zonnetje. We ontbijten, nadat we ons eerst volledig in de anti-mug hebben gedompeld, zoals iedere dag aan de picknictafel. Door de heftige wind waaien onze honeyflakes echter bijna uit de kommetjes, het afval van onze buren vliegt het pad over.

Voordat we vertrekken maak ik nog snel een sanitaire stop. Als ik de toiletrol wil afrollen, floept de rol van het houdertje af en rolt deze zichzelf afwikkelend onder mijn deurtje door. Als ik zachtjes aan het papier trek, zie ik de rol steeds verder weg verdwijnen. Mmmmh niet grappig. In de wasruimte hoor ik iemand zacht kuchen. Daar zit ik dan, wat nu? Ik wacht tot de kuchende dame is vertrokken en open dan mijn deurtje. Helaas blijkt de dame niet weg te zijn, maar alleen even de buitendeur te hebben geopend. Met een grote grijns op haar gezicht kijkt ze mij aan. Ik kan niet anders dan dom teruggrijnzen, mijn toiletrol oppakken, oprollen en weer terug in mijn hokje verdwijnen.
peter steekt de kolkende rivier over
Snel laten we de Waterton Springs Campground achter ons en rijden we een stukje terug naar Pincher Creek. Hier stoppen we voor onze eerste cache van vandaag The Creek Bank. We volgen de GPS en komen er na een klein half uurtje achter dat we met z'n allen aan de verkeerde kant van de stroom staan. Peter waadt door het ijskoude water en klautert aan de andere kant weer omhoog. Vanachter het struikgewas horen we een hele poos later een kreet, de cache is gevonden.

Op naar de volgende cache: WM#14 or WM Pincher Creek. Bij de plaatselijke Walmart ligt op het parkeerterrein een cache. Terwijl wij snel wat boodschappen inslaan, gaan Jori en Mara Joy op zoek. We hebben onze kar bijna volgeladen als ze de Walmart binnenkomen, ze kunnen de cache niet vinden. Als troost kopen we maar een 4-literbak chocoladeijs. We zoeken nog even met Jori en Mara Joy mee, maar wij vinden de cache ook niet. Is dit dan onze eerste canadese 'not found?'

Fort MacLeod


De Cottonwood Cache en de River Bank Cache liggen beiden bij een riviertje. Gelukkig vinden we deze allebei. We kunnen door en gaan op weg naar Fort MacLeod. We parkeren de camper om dit dorp te voet te verkennen. We lopen over de Historic Main Street met o.a. het oudste nog in gebruik zijnde theater van Canada. Zo Historic vinden we het er eigenlijk niet uitzien. Als we ergens een winkel met Crocks zien, gaan we daar maar schoenen passen. Een kwartiertje later komen we als de Crockies de zaak weer uit met ons beige (Peter), donkerblauw (Jori), lichtrose (Jolanda) en lichtblauw (Mara Joy) schoeisel.


Historic Main Street

Over de HW2 gaan we nu echt noordwaarts richting Calgary. We stoppen onderweg nog in Granum, een klein gehuchtje voor Granum's First cache. Naast de Old Jail vinden we de cache snel, de oude gevangenis is gesloten. Een stukje verderop stoppen we voor een Highway cache. Hiervoor parkeer je je camper bij de opgegeven coordinaten, op de vluchtstrook. In Nederland toch echt goed voor een bekeuring. Jori vindt RT - Stavely binnen een minuut. In High River, de geboorteplaats van minister president Joe Clark vinden we vlakbij de McDonalds de cache Welcome to High River. Het is inmiddels bloed- en bloedheet en we besluiten bij de Mac maar even af te koelen met een Iced Coffee en McFlurry's. Omdat het zo warm is besluiten we maar alvast op zoek te gaan naar een camping. Uit de gids 'Campgrounds in Alberta' zoeken we wat campings in de buurt.

Terug op de Highway laten we de eerste camping links liggen en rijden we naar de Nature's Hideaway Family Campground. Het ziet er allemaal wat wierokerig uit dus we besluiten verder te zoeken. Peter toetst hiervoor het adres van de Riverbend Campground in op de Tomtom. 45 minuten later draaien we 1103 Lake Christina Place in Calgary op, een zeer keurige woonwijk met riante vrijstaande villa's. Campers staan er inderdaad, maar wel alleen op de eigen inrit. Het blijkt dat we per ongelukt het adres van de eigenaar van de Riverbend Campground in onze Tomtom hebben ingevoerd. We keren de camper en gaan weer terug. Zo'n 40 minuten later zien we een klein bordje bij de afslag staan van de Riverbend Campground. Als we de afrit nemen zitten we weer op dezelfde weg 2 uur daarvoor toen we naar de Nature's Hideaway reden. We keren maar weer en weten via een parallelweg uiteindelijk bij de camping uit te komen, waar we drie uur daarvoor in volle vaart voorbij waren gereden.

Bij de receptie van het Country Lane RV Park vertelt de dame van de receptie dat dit park eigenlijk uitsluitend bestemd is voor vaste gasten die hier een eigen stukje grond hebben. Omdat we al zo lang aan het rijden en zoeken zijn en omdat onze camper niet ouder is dan 2 jaar, mogen we hier, voor 45 canadese dollar, wel een nachtje blijven slapen.
één en al beschaafde mensen hier...en humor! We krijgen een persoonlijke badge en gaan naar ons plekje bij de rivier. Om ons heen staan alleen maar exorbitant grote campers (terwijl onze camper al 7.70 meter lang is) en exorbitant lelijke bussen die allemaal in bloemrijke tuintjes staan. Ieder tuintje heeft minstens 12 solarlampjes en niet te vergeten een naambordje. Later horen we dat een stukje grond hier 75.000 canadese dollar (€ 50.000,-) kost en dat het Country Lane RV Park het beste RVpark van Alberta is. Als we een wandelingetje maken, krijgen we van de bewoners wat argwanende blikken, maar met onze persoonlijke badge gaan ook voor ons alle deuren open. Echt warm of koud worden we er niet van. We vinden het jammer dat er geen zwembad op het park is zodat we even lekker af kunnen koelen. Peter maakt nog even snel een gastenboek aan onze webside, we hopen natuurlijk dat iedereen die ons reisverhaal leest ook een korte bijdrage in ons gastenboek schrijft! Dus, klik een keer op de link naar ons gastenboek boven- en onderaan elke pagina...

Als echte Tokkies, uhhh.. Crockies lenen we een oude door anderen afgedankte picknictafel. Het ding valt bijna van ellende uit elkaar als wij onze broodjes hamburgers opsmullen. Het Country Lane beschikt over een snelle internetverbinding waar we na het eten dankbaar gebruik van maken. Als we onze caches loggen, zien we dat de cache bij de Walmart door de maker was ingetrokken. Het klopte dus dat we deze niet konden vinden!

6 gevonden caches.

vorige dag - volgende dag - route overzicht - schrijf een bericht in ons gastenboek - bekijk hier ons gastenboek