vorige dag - volgende dag - route overzicht - schrijf een bericht in ons gastenboek - bekijk hier ons gastenboek


10 juli 2008.

Als we ons allemaal hebben gedoucht, niet langer dan 8 minuten per persoon want dan riskeer je, op het Country Lane, een boete van 20 canadese dollar, rijden we het terrein af. De eekhoorntjes zwaaien ons uit. We volgen de Highway 2 naar Calgary, de route die we gisteren ook al hebben gereden en komen al snel in de voorsteden uit. Er wordt hier flink gebouwd in een soort van community-vorm: alle huizen in een wijkje zien er ongeveer hetzelfde uit. Extra dakkapelletje, wel of geen loggia. De huizen worden van de weg afgeschermd door een hoge schutting. Het geheel trekt ons niet heel erg aan, dan maar liever een ranch :-).

In Calgary is het behoorlijk druk door de Stampede, het jaarlijkse evenement voor rodeo en cowboys. Dit evenement trekt tienduizenden mensen uit het hele land aan. Voor ons, met onze camper, niet zo handig. Met moeite vinden we een parkeerplaats bij de Eau Claire Market. Hier nemen we snel een kijkje in de verschillende shopjes, waaronder veel eettentjes. Aangezien we net ons ontbijt op hebben houden wij het bij een geurige bak koffie.
een politie agent wil wel even op de foto
We besluiten het centrum uit te rijden en gaan naar het gebied waar de universiteit van Calgary ligt. Op dit immense terrein, met tientallen hallen en evenzoveel parkeerplaatsen, bevindt zich de Olympic Oval. De schaatsbaan bekend van Jeremy Wotherspoon, Sven Kramer en al die andere schaatsers. Binnen nemen we een kijkje bij de ijsbaan, klasjes kleine kinderen zijn hun schaatsstart aan het oefenen en op het middenterrein zijn een aantal shorttrackers aan het trainen. Uit de schaatskalender die er hangt blijkt dat er voor dit jaar geen grote wedstrijden op het programma staan. Jammer, want we voor de buis in Nederland zouden we zeker alles hebben herkend.
op de Olympic Oval Galgary Olympic Oval


Er hangen donkere wolken boven ons als we de Highway 1A inslaan. Calgary is ons verste punt deze vakantie en vanaf hier gaan we weer terug richting het westen. We stoppen voor de Highway cache RT - Cochrane Ho!. Voordat ik de camper uitgestapt ben, heeft Jori de cache al gevonden. Het heeft nog geen minuut geduurd, wat een fun dat geocachen. Aan de andere kant wel goed, want het begint inmiddels zachtjes te regenen. We rijden rustig verder over de 1A, het is een prachtige route met - bij mooi weer - zeker fantastische uitzichten over het Ghost Lake. Ondanks het slechte weer stoppen we voor een tweede cache bij het Ghost Reservoir Recreational Area. Er moet hier een heuvel opgeklommen worden waar Peter en Jori de cache vinden. Als ze terug zijn, zijn ze helemaal doorweekt en kunnen ze zich eerst omkleden. Het blijft handig dat je je hele hebben en houwen zo bij je hebt.

We stoppen nog bij twee volgende caches, maar aangezien het zo hard regent, is het niet leuk meer om te gaan zoeken. We gaan op zoek naar een camping en komen terecht in Canmore, zo'n 25 kilometer voor Banff. Op de Spring Creek Mountain View Campground heeft men er een hele klus aan om voor ons een plekje voor de nacht te boeken. Dit omdat beide dames van de receptie tegelijkertijd dezelfde kampeerplaats in het systeem inboeken. Aangezien de andere dame net iets eerder op enter drukt, krijgt onze dame, nadat wij al voor de plaats hebben betaald, op haar scherm te zien dat deze dubbel geboekt is. Na lang overleg krijgen wij een betere plaats toegewezen. Om dit heuglijke feit te vieren gaan we maar uit eten.

Famous (Ching Pan Wong Toi)
Uit de Trottergids halen we het adres van Famous, een prima Chinees restaurant waar je lekker en niet al te duur kunt eten. Wij toetsen het adres op onze Tomtom in en als we de bestemming bereikt hebben zien we een Chinees uitziend onverlicht pandje. He, wat jammer, het is gesloten. We rijden verder op zoek naar iets anders. Als Peter de camper uiteindelijk de hoofdweg weer opdraait, richting het centrum staan we voor een authentiek chalet, compleet met hanggeraniums. Aan de gevel hangt een uithangbord: Famous. Binnen bestellen we het menu voor 4 personen. We krijgen in supersneltreinvaart soep, loempiaatjes en daarna 3 verschillende hoofdgerechten met nasi en met mihoen geserveerd. Ondanks dat het interieur een vreemde mengeling van Oostenrijkse en Chinese nepzooi is, smaakt het ons verrukkelijk. We rekenen voor ons viertjes 75 Canadese dollar af ( 50,-) en gaan met een doggybag, gevuld met een hap voor morgen, de deur weer uit.

In de camper is het berenkoud en de regen klettert nog steeds op het dak. Met extra dekens op de bedden gaan we uiteindelijk slapen.Caches: 2.

vorige dag - volgende dag - route overzicht - schrijf een bericht in ons gastenboek - bekijk hier ons gastenboek