vorige dag - volgende dag - route overzicht - schrijf een bericht in ons gastenboek - bekijk hier ons gastenboek


11 juli 2008.

dat is leuk wakker wordenEenmaal wakker doen we de deur van de camper open voor wat frisse lucht. De lucht is prachtig blauw met her en der wat witte wattenwolken. We zien nu eindelijk waar we gisteren, toen het zo hard regende, terecht zijn gekomen. Yes, we hebben de Rocky Mountains in zicht!!! Na het groene prairielandschap waar we de afgelopen dagen in hebben rondgereden kijken we nu uit op een paar machtige, zwijgende reuzen. In het zonnetje, maar wel nog ijskoud, eten we ons ontbijt op, konijntjes hollen elkaar achterna in het gras. Na het ontbijt ruimen we snel de boel op en gaan we op pad.

In Canmore ligt Canmore's TB Exchange Hotel oftewel een Travelbug Hotel. Dat zal ik eerst even uitleggen, aangezien ik uit de reacties die in ons gastenboek komen merk dat velen onze reis gewoon meevolgen. Hartstikke leuk vinden we dat.
Een Travelbug (TB) is een voorwerp voorzien van een genummerde (en daardoor via www.geocaching.com traceerbare) sleutelhanger, die met een bepaalde missie van cache naar cache reist. Wat de missie is lees je meestal op het bijbehorende kaartje. Een Geocoin (GC) is een munt met een logbaar en daarmee traceerbaar nummer. Een Travelbug Hotel is een cache waarin zoveel mogelijk TB's en GC's 'overnachten'. Met deze Geocache-cursus in een notendop kunnen we verder met het verhaal. aan het ontbijt in de Canadian Rocky's het TB Hotel is gevonden...In de bossen van Canmore vinden Jori en Peter Canmore's TB Exchange Hotel: een gigantische emmer waaruit we drie Travelbugs halen, waaronder een rode TB Jeep (zeer zeldzaam volgens onze cachefanaat). We stoppen een Geocoin against cancer terug, de coin die door Jori naar eigen idee is ontworpen en geproduceerd. Ook stoppen we nog maar een paar Welpies in het TB Hotel.

Een half uurtje later rijden we het Banff National Park in. Met onze jaarkaart kunnen we bij de entree weer gelijk doorrijden. Wat een genot. Ons eerste doel in het National Park zijn de Hoodoos. We parkeren de camper op de parkeerplaats en volgen de korte Boardwalk vanwaar we een schitterend uitzicht hebben op de Rockies: Mount Rundle, Mount Sulphur en Mount Tunnel en op het dal waar de Bow River daarheen stroomt en op de Hoodoos.

Als we er de gebruikelijke foto's hebben gemaakt en ook wat foto's met de Geocache GPS erop (de plaats is een speciale cache Limestone Hoodoos in Banff die alleen gelogd mag worden met een bewijsstuk) komen we in gesprek met twee andere Nederlanders. Ze blijken thuis niet meer dan 10 kilometer van ons vandaan te wonen en maken nu, samen met hun twee kids, een reis van zes weken door de USA en Canada. Om op te warmen drinken we in hun camper koffie en chocolademelk. Anderhalf uur later nemen we afscheid en spreken we af na de vakantie de foto's samen nog eens te bekijken. Nee guys, echt niet alle 1.500 stuks, eerst even goed screenen die handel! Jori bij Earth Cache: Limestone Hoodoos
Mara Joy logt ook deze cache

Terwijl Jori en Mara Joy in de camper blijven, lopen Peter en ik samen het bos in op zoek naar wild. Een Bald Eagle vliegt over, we hebben het net te laat in de gaten voor een mooie foto. We volgen de Hoodoo Trail en verwachten na iedere bocht oog in oog te komen te staan met een beer, een wolf of welk ander eng wild dier dan ook. Wat er echter ook gebeurt, we zien ondanks dat we bijna geen geluid maken geen wild. Na anderhalf uur stevig doorgelopen te hebben daalt het pad ineens heel steil. Ik maak een aardige smak en we keren maar om. Op de terugweg blijkt pas hoe ver we hebben gelopen. Het lijkt uren te duren voordat de parkeerplaats in zicht komt. Alles bij elkaar hebben we zo'n 10 kilometer gelopen, terwijl de echte Hoodoo Trail maar 1,5 kilometer lang is...

In de camper trakteren we onszelf eerst op het laatste ijs uit de 4liter bak voordat we weer verder gaan richting het Johnson Lake. Hier ligt de Jumpin'Johnson Lake cache. Uiteraard ligt de cache precies aan de andere kant van het lake. Terwijl Peter en Jori de Lakeside Trail lopen en de cache zoeken, liggen Mara Joy en ik op een bankje in het zonnetje. Het is er prima uit te houden.
aangekomen in Banff

Als de cachers terug zijn, gaan we ons maar eens melden bij de campground. De Tunnel Mountain Campground ligt in het National Park en is omdat hij zo centraal ligt, bijzonder geliefd. We moeten inderdaad in de rij voor de check-in. Als we aan de beurt zijn boeken we dan ook maar gelijk een plaats voor twee nachten. We krijgen een plekje op de eerste rij en hebben een prachtig uitzicht op Mount Rundle. Eekhoorntjes rennen ook hier weer rond onze picknictafel en doen heldhaftige pogingen om een stukje brood te bemachtigen. Na het avondeten doen we nog een klein tourtje met de camper in de hoop toch nog wild te spotten. Helaas, met uitzondering van twee reeën en een hert zit er niet meer in.
op de camping
3 caches kunnen loggen vandaag.

vorige dag - volgende dag - route overzicht - schrijf een bericht in ons gastenboek - bekijk hier ons gastenboek