vorige dag - volgende dag - route overzicht - schrijf een bericht in ons gastenboek - bekijk hier ons gastenboek


14 juli 2008.

panoramafoto Wetlands Nadat we ons ontbijt aan de Sinclair Creek op hebben, rijden we exact om 11 uur het Canyon RV Resort af. De eerste cache Columbia Wetlands ligt op 2,5 kilometer rijden. We belanden op een Rest Area waar we de cache kunnen loggen wanneer we een foto maken en een aantal vragen beantwoorden. Het gaat om het gebied van de Columbia Wetlands. De fotomontage hierboven geeft je een indruk van het gebied. Deze foto heeft Peter samengesteld uit 7 losse beelden!
Columbia Wetlands
De vallei van de Columbia Wetlands is een moerasgebied dat begint bij het plaatsje Canal Flats en doorloopt tot Donald. Het heeft een lengte van ruim 180 kilometer en varieert in breedte van 1 tot 2 kilometer. Het is het grootste overgebleven natuurlijke moeras op het continent. In het gebied komen meer dan 260 verschillende soorten dieren voor, waaronder een groot aantal bedreigde vogels.

De vragen zijn een makkie en we gaan snel door naar de volgende die voor het gemak dezelfde naam heeft. We komen een kilometer of 8 verder weer terecht bij een Rest Area, waar we dit keer wel op zoek moeten. Jori vindt de cache, hij hangt verstopt achter een plint van het informatiebord. We loggen de cache en gaan weer verder.

Op naar Columbia Wetlands II. Omdat deze op precies dezelfde wijze is verstopt, heeft Jori deze cache ook supersnel te pakken en kunnen we verder.

We rijden met onze camper over de Highway 95 richting Golden, parallel aan de Wetlands. Het uitzicht dat we hebben is prachtig. Wanneer we worden vergezeld door een ellenlange goederentrein van de Canadian Pacific Railways heeft het geheel zelfs een authentiek sfeertje.

Vlak voor Golden stoppen we voor de 4e cache Reflection Lake. De cachebeschrijving zegt dat we beneden op de Parking Area moeten stoppen, waarna we een heuvel moeten opklauteren. Peter stuurt onze camper echter over alle zandpaden die Golden rijk is en stopt de camper uiteindelijk bovenaan de heuvel. Hartstikke handig en Mara Joy en Jori zoeken en vinden de cache snel.

We genieten nog even van het uitzicht over het Reflection Lake en de Columbia Wetlands voordat we Golden inrijden. Aan de oevers van de Columbia River vinden we Golden's First. Bij de supermarkt halen we wat boodschappen. Wanneer onze kastjes en magen weer gevuld zijn, gaan we verder.

Onderweg stoppen we nog voor onze laatste cache van vandaag: Sheriff Redgrave. Ook deze cache wordt zo snel gevonden, dat we als we weer in de camper zitten geen idee hebben wie de beste man is geweest en wat hij heeft gedaan.
bomentransport
Het is alweer half vier wanneer we Glacier National Park inrijden. Glacier National Park is, net als Mount Revelstoke National Park, onderdeel van de Selkirk en Columbia Mountains. Toch wordt het vaak ten onrechte gerekend tot de Rocky Mountains. Ruim 12% van de oppervlakte van park is bedekt met ijs van de meer dan 400 gletsjers. De grootste en ook bekendste gletsjers zijn de Illecillewaet and Asulkan gletsjers. Vanaf highway 1, de Trans-Canada Highway, dwars door Glacier National Park, is de nog steeds groeiende Illecillewaet gletsjer goed te zien. Tien bergpieken in dit nationale park zijn hoger dan 2500 meter.

Hier passeren we ook de grens tussen Pacific en Mountain Standard Time en zo is het dus plotseling weer half drie. Toch handig, zo'n extra uur in de dag vanwege het tijdsverschil. Wanneer we halverwege de route door het park zijn, pakken we de gids erbij waarin we van alle nationale parken de What-to-do en Where-to-stay informatie vinden. Mmmm, op de campings in Glacier National Park kunnen we met onze camper niet terecht. De dichtsbijzijnde camping bevindt zich op 80 kilometer afstand in Revelstoke, waar we anderhalve week al zijn geweest of in Golden, de plaats waar we vanmiddag uit zijn weggereden.

Wanneer we aankomen bij het Rogers Pass Discovery Centre vullen we onze benzinetank af en besluiten we om om te keren. Hierdoor maken we vandaag wel extra kilometers, maar dat scheelt morgen dan weer. En zo gebeurt het dus dat we vlak voordat we het Park weer uitrijden onze klokken weer een uurtje later kunnen zetten en maar heel kort plezier hebben gehad van het uurtje tijdverschil.
Om 5 uur bereiken we Whispering Spruce Campground in Golden. We krijgen een plaats op een veldje waar nog een andere camper staat. Als ik het avondeten sta te maken, draait er een grote bus met Duits kenteken ons veldje op. Er stappen 26 Duitsers uit. De bus blijkt een rijdend hotel te zijn, met allemaal ietepetieterige eenpersoonskamertjes. Volledig ongeschikt voor claustro's dus. Een uurtje later hobbelt er een onbehoorlijk grote camper langs. Een vader en zijn zoon reizen hier samen mee. Vanaf ons plekje bedenken wij dat het toch eigenlijk wel oneerlijk is verdeeld. Rolling Hotel 24 slaapkamers...claustro?
Vandaag 6 caches gecacht. Vandaag 0 wildlife gezien.

vorige dag - volgende dag - route overzicht - schrijf een bericht in ons gastenboek - bekijk hier ons gastenboek