vorige dag - volgende dag - route overzicht - schrijf een bericht in ons gastenboek - bekijk hier ons gastenboek


15 juli 2008.


Om 8 uur vertrekt de Duitse hotelbus en staan wij op. Wij willen vandaag bijtijds weg zodat we niet al te laat in Lake Louise aan zullen komen. Om half 10 laten we Whispering Spruce achter ons. Vandaag gaan we een groot gedeelte van de Kicking Horse River volgen. Om in de stemming te komen gaan we direct op zoek naar Kicking Horse Nano. Deze vinden we bij een uitzichtspunt op de Highway 1, waar we een mooi uitzicht hebben op de Kicking Horse River die zich ver onder ons een weg door de groene vallei baant.
We stappen in onze camper en rijden naar het Yoho National Park dat, net als Kootenay National Park, grenst aan Banff National Park. Het in 1896 opgerichtte Yoho National Park omvat 1310 km2 van het westelijke deel van de Canadese Rocky Mountains. De naam Yoho stamt uit de taal van de Cree-indianen en betekent ontzag en wonderlijk. Deze naam heeft het niet voor niets gekregen. In het park bevinden zich enorm hoge bergen (28 pieken boven de 3000 meter), steile rotspartijen, gletsjers, meren en spectaculaire watervallen.

Het is wat bewolkt maar de temperatuur is met een graad of 20 prima voor onze hikingtocht. Al na een paar kilometer komen we bij de zijweg die ons naar het begin van de Wapta Falls Trail brengt. We parkeren de camper en beginnen aan de 2,5 kilometer lange wandeling naar de Wapta waterval. Het pad gaat eerst door open terrein, maar duikt na een paar honderd meter het bos in, waar ontelbare boomwortels het ons toch wel lastig maken. Na ruim een half uur lopen, een half uur waarin we helemaal niemand tegenkomen, zien we de indrukwekkende waterval. Het water klettert werkelijk met donderend geraas naar beneden.

De Kicking Horse rivier verlaat op dramatische wijze Yoho National Park via de Wapta watervallen. Over de volledige breedte van de rivier stort het water dertig meter naar beneden. Hiermee zijn de Wapta Falls, dat overigens stromend water betekent, zeker niet de hoogste watervallen, maar wel degene met het grootste watervolume van alle watervallen in Yoho National Park en hebben het op 2 na grootste volume van alle watervallen in Canada.

We dalen nog een meter of 15 verder af, vanwaar we een nog mooier uitzicht op de watervallen hebben. Als we de verplichtte foto's hebben gemaakt, gaan we weer terug. Het is inmiddels een uur of 11 en nu komen we onderweg wel groepen mensen tegen. Eekhoorntjes schieten zo nu en dan voor ons het pad over, maar daar blijft het dan ook bij.
bezoekersbord Natural Bridge
Na een beetje sap gaan we weer door met de camper. Als snel bereiken we de Natural Bridge, zoals de naam al zegt, een natuurlijke brug. Hier heeft de Kicking Horse river zich, na eeuwenlange erosie, een weg gebaand door een dwarsliggend rotsblok waardoor er een natuurlijke brug is ontstaan. Een schitterend gezicht. Wanneer er 3 bussen met mensen worden gelost gaan wij er snel vandoor.Natural Bridge

We rijden verder over de Emerald Lake Road naar het Emerald Lake. Het Emerald Lake is werkelijk prachtig met een hele intense blauwgroene kleur. Deze kleur ontstaat door het gruis dat met het smeltwater van de gletsjers wordt meegevoerd. Dit reflecteert het blauwgroene deel van het daglicht wat het meer die ontzettend mooie kleur geeft. We hangen hier even rond bij de steiger maar als ook hier een bus toeristen wordt losgelaten is het voor ons weer tijd om op te stappen. Emerald Lake
Peter en Jori
Voordat we het Yoho National Park uitrijden doen Jori en Peter nog 1 cache de 7717. De camper staat vlak naast de spoorweg als ze op zoek gaan. Goed drie kwartier later komen ze weer terug, de cache gevonden maar Peter's zonnebril kwijt. Ze gaan het hele pad weer terug om te zoeken, maar helaas, de bril vinden ze niet meer.

Inmiddels trekt de lucht helemaal dicht en wanneer we omstreeks half 4 Lake Louise inrijden begint het te regenen. Bij de entree van de camping voor trailers staat een hele rij met campers en bussen. Terwijl het ophoudt met zachtjes regenen ga ik informeren of er nog wel plekjes vrij zijn. De camping blijkt vol te zijn en we besluiten om door te rijden naar de volgende campingstop op ons program. Deze ligt bij Lake Hector, een kilometer of 30 voorbij Lake Louise. We rijden rustig over The Icefields Parkway, maar door de regen ziet het er nu allemaal wat grauw en grijs uit.

Als we langs Lake Hector rijden houdt het op met regenen. We moeten nog een paar kilometer verder, voordat we de Mosquito Lake Campground op kunnen rijden. Dit is een echte Wildlife Area Camping, midden in het bos, zonder medewerkers op de locatie. We vinden een mooi plekje voor onze camper. Als we naar het informatiebord willen gaan waar we een registratieformulier moeten invullen zien we plotseling dat er op het nummerpaaltje van ons plekkie al een reserveringsbonnetje zit. Oeps. We stappen snel weer terug in de camper om deze naar een andere plaats te verkassen. We vinden gelukkig een ander mooi plekje, maar als we de camper daar hebben staan blijkt ook deze plaats al gereserveerd te zijn. Nu moeten we echt goed gaan zoeken, want het is inmiddels al behoorlijk drukker op de camping geworden met tenten en campers. Uiteindelijk vinden we een plaats in het bos waar echt geen bonnetje aan het paaltje hangt.

Bij het informatiebord vullen we het registratieformulier in en stoppen we 15 dollar 70 in de enveloppe. We zetten de overnachtingsdatum op de enveloppe, scheuren het reserveringsbonnetje eraf en laten de enveloppe in de brievenbus glijden. Terug op onze camperplaats hangen we het reserveringsbonnetje aan de paal. Als we binnen onze laptop opstarten, komen we erachter dat we de verkeerde datum op het registratieformulier hebben ingevuld. Wij dachten dat het 14 juli was, maar het is inmiddels de 15e. We zijn voor niets als een dolle van plaats naar plaats naar plaats verhuisd. Op alle plaatsen waarvan wij dachten dat ze al gereserveerd waren, hingen nog de reserveringsbonnetjes van gisteren.

Terwijl we zitten te eten, knabbelt een eekhoorntje in de boom aan een dennenappel. We staan midden in het bos en zijn benieuwd of er vanavond ook nog andere bezoekers langskomen.

2 caches.

vorige dag - volgende dag - route overzicht - schrijf een bericht in ons gastenboek - bekijk hier ons gastenboek