vorige dag - volgende dag - route overzicht - schrijf een bericht in ons gastenboek - bekijk hier ons gastenboek


25 juli 2008.

Vanaf de camping is het nog een half uurtje naar Swartz Bay, de plaats vanwaar de ferry ons naar Tsawwassen - Vancouver zal brengen en we kunnen het vanmorgen dus lekker rustig aan doen. We ontbijten met de lucht van de oceaan in onze neuzen. We doen nog een klein verkennend rondje op de BeachComber Campground en merken dat hier met name veel seizoensgasten staan. De omgeving is erg prachtig, maar om nu zo op elkaars lip te staan? Ik weet het niet. Voordat we vertrekken volgen we eerst het inmiddels volledig ingesleten ritueel: Jori brengt de vuilnis weg, Mara Joy kijkt of alle deuren en kastjes dichtzitten, Peter leegt de tanks van de camper bij de Sanidump en ik houd me bezig met de te rijden route. We kunnen op pad.

Al snel zien we langs de Highway electronische informatieborden met ferry-info. Hierop lezen we dat er voor de afvaart van twaalf uur nog voldoende plaats vrij is. Aangezien het iets voor half twaalf is, moet dat te doen zijn. Een paar minuten later staan we inderdaad bij de kassa waar we een ticket voor de overtocht kopen. We mogen aanrijden vanuit rij 19 en voor we het weten staan we met camper en al op de ferry. We nemen laptop, broodjes en fotocamera mee en gaan naar boven waar we op zoek gaan naar een plek om te zitten.

We zoeken een plaatsje binnen met stopcontact, zodat ik de laptop kan inpluggen en tijdens de overtocht nog wat kan typen. Terwijl Jori de Vancouver Sun leest... en Mara Joy aan het gamen is op de Nintendo, volgt Peter in de tussentijd een workshop over het onderwaterleven in de wateren waarover BC Ferries, de ferrymaatschappij vaart. 'Beren interessant', of misschien is 'walvissen interessant' een beter woord! Met een heleboel extra 'weetjes' en informatie komt hij, nadat hij onze Orka foto's nog even heeft geshowd, weer terug.

Aangezien een Orka officieel geen walvis is, heeft het beest een vreemde naam: Killer Whale. Omdat een Orka (als hoofd van de keten van de zeevissen) walvissen eet, werd het een Whale Killer genoemd. In de loop der tijd is dit verbasterd tot Killer Whale. Ook hoor ik waarom Orka's een witte vlek hebben. Andere vissen worden door deze witte vlek op een dwaalspoor gebracht en denken dat er een paar visjes rondzwemmen. Ze hebben niet in de gaten dat er zo'n grote, gevaarlijke vis op hen afzwemt. Pas als de Orka dicht in de buurt is, merken ze dat het toch slechts een vis is, maar dan is het te laat om te ontsnappen.

Een kleine twee uur later meren we aan in de industriele haven van Tsawwassen. We hebben de Tomtom ingesteld op het adres van het Burnaby Cariboo RV Resort waar we zullen overnachten. Deze Campground ligt dicht in de buurt van Coquitlam, waar we morgen de camper moeten inleveren en schijnt over prima faciliteiten te beschikken. Tomtom stuurt ons half Vancouver door, dat schiet niet echt op, dus op 'eigen kracht' gaan we verder. Weer terug de Highway op en afslaan bij exit 37, het is allemaal niet zo moeilijk. Tegen half vier komen we bij Burnaby's Resort aan. Bij de receptie is het behoorlijk druk, maar we krjgen gelukkig weer een plekje.
receptie Burnaby Cariboo RV Resort receptie Burnaby Cariboo RV Resort
Kuisman
Niet veel later plonzen Jori en Mara Joy het zwembad in, de voertaal is hier Nederlands. Peter stort zich op het schoonmaken van de buitenkant van de camper terwijl ik in een ligstoel op het sundeck duik. Wat een wereld van verschil met de camping waar we vanmorgen zijn vertrokken!!! Peter poetst vier weken stof en viezigheid van de camper af zodat deze er weer als nieuw uitziet en komt daarna ook nog even in het zonnetje uitpuffen. Al snel hoor ik een licht gesnurk naast me.

Na het eten halen we de koffers te voorschijn en gaan we maar eens beginnen met inpakken. Uit de kastjes komt een ontzettende berg rommel te voorschijn, waarvan we geen idee hebben hoe dat allemaal in onze drie Samsonites moet passen. Ook de buren om ons heen zijn allemaal druk met koffers in de weer. De hoeveelheid spullen dat mee naar huis moet, wordt steeds meer terwijl de koffers steeds voller worden. We besluiten maar te stoppen met pakken. Morgen weer een dag!

vorige dag - volgende dag - route overzicht
schrijf een bericht in ons gastenboek - bekijk hier ons gastenboek