vorige dag - volgende dag - route overzicht - schrijf een bericht in ons gastenboek - bekijk hier ons gastenboek


27 juli 2008.

Lekker uitslapen doen we tot half tien en gaan dan als een speer naar het restaurant waar het ontbijt wordt geserveerd. Bij de ingang van het restaurant vraagt de dame ons om het ontbijtvoucher. Mmm... da's gek want dat hebben we helemaal niet gekregen bij het inchecken. Peter gaat het regelen bij de receptie waar men het ook niet weet. Uiteindelijk moet onze laptop eraan te pas komen waar de reserveringsbevestiging in de mailbox zit en krijgen we onze ontbijtvouchers. Het ontbijtbuffet is erg uitgebreid. Na vier weken cereals en brood met pindakaas of jam kunnen we nu weer heerlijk kiezen uit toast, eieren, spek en worstjes en fruit, heel veel schalen met fruit. Ook de flesjes met Yop drank gaan er goed in.

Als we net iets meer dan twee stuks fruit hebben gegeten, doen we het even rustig aan. In de hotellobby werk ik weer eventjes aan het reisverslag, qua werktijd heeft het deze laatste dagen wel iets weg van een fulltime baan :-). Mara Joy en Jori duiken nog even het zwembad in, "ooh, de watertemperatuur is zooo lekker, echt!".
3D bril, maat XXL
Tegen eenen maken we ons klaar om naar het Imax theater dat aan Canada Place ligt te gaan. Hier draait de 3D film Dolphins and Whales wat we wel een leuke aanvulling op onze Whale-watching tour vinden. Bij de kassa kopen we tickets en krijgen we de speciale 3D brillen op, echt charmant staan ze niet maar voor het 3D effect hebben we dat graag over. De film laat op fantastische wijze zien welke soorten dolfijnen en walvissen er bestaan. Maar ook wordt er zeer waarschuwend verteld dat met uitzondering van de gewone dolfijnen, alle andere dieren met uitsterven bedreigd worden. Regelmatig zien we mensen voor ons graaien in de lucht, je denkt echt dat de vissen vlak voor je ogen zwemmen, dankzij dat reusachtige projectiescherm en die 3D techniek. Kleine kinderen gillen zo nu en dan, dat is wel jammer..

Na de voorstelling wandelen we verder over Canada Place, dat gebouwd is ter gelegenheid van de wereldtentoonstelling van 1986. Vancouver bestond toen honderd jaar. Om de paar meter staan informatieborden met allemaal weetjes over de stad. Het is vrij zonnig en helder weer en vanaf de promenade hebben we een prachtig uitzicht over Vancouver, de havens en de bergen aan de overkant van de baai. Aan de passagiersterminal liggen twee grote cruiseschepen, het ene schip vaart onder Noorse vlag en het andere schip is van de Holland America Line en heet de Volendam, hoe is het mogelijk. Het schip kan een dikke 1400 gasten vervoeren en 600 man personeel. Op dit moment vaart het schip een 7-daagse cruise langs de kust van Alaska naar Vancouver maar zal binnenkort koers zetten naar de andere kant van de wereld.
De Love Boat. Downtown, dus hoge glazen torens!
Jori en Mara Joy hebben inmiddels al drie uur niet in het zwembad gelegen dus die gaan samen terug naar het hotel zodat ze het water weer in kunnen plonzen. Peter boekt als extra verrassing voor mij een cruise naar Lonsdale, Noord Vancouver. We kopen bij de ticketautomaat twee kaartjes. Openbaar vervoer is in Vancouver bijzonder goed geregeld, het is niet duur, vertrekt om de paar minuten en vanaf half zeven 's avonds en in het weekend is er een gereduceerd tarief van toepassing. Vijf minuten later stappen we al aan boord van de Seabus, deze brengt ons in no-time naar de overkant van het water. In Lonsdale is het big party time. Op het ene terrein vindt het Lonsdale Summerfestival plaats en een stukje verderop gaat men volledig uit zijn dak op het Caribbean Festival. Het is prachtig weer en er wordt druk gedanst op de reggaemuziek.
prettige sfeer op het Caribian festival zicht op de stad vanaf Noord Vancouver
Als we zo'n anderhalf uur op de festivalterreinen hebben rondgelopen, pakken we de Seabus weer terug naar Downtown. De 'Volendam' is inmiddels ook vertrokken naar haar volgende bestemming. Om iets voor zessen zijn we weer terug in het hotel. Jori en Mara Joy pikken we bij het zwembad op. Op de kamer houden we eerst groepsoverleg waar we vanavond zullen gaan eten. Met een overtuigende meerderheid wordt het The Old Spaghetti Factory, het restaurant waar we gisteren ook hebben gegeten.
Mara Joy aan het stuur van de tram, in het restaurant

Bij The Old Spaghetti Factory eten we weer hartstikke lekker. We krijgen van de ober dit keer een grote kan met diet Coke op tafel, voor als we nog een refill lusten. Wij houden het bij hoeveel (grote) glazen cola we met z'n viertjes drinken en het is inderdaad awesome, het zijn er elf! Echt belachelijk. Een van de serveersters praat na afloop van het eten nog uitgebreid met ons over Canada, Holland (mijn oom heeft 5 jaar in Holland gewoond!) en over reizen in het algemeen. We laten ons nog maar een tweede kop koffie serveren maar dan moeten we toch eindelijk maar eens gaan. Nog naklotsend van de cola lopen we in stevige pas weer terug naar het hotel, daar gaan we allemaal eerst maar eventjes naar het toilet voordat we aan het project van het pakken van de koffers beginnen. Tegen middernacht gaan we nog even de gebeutenissen in de laptop schrijven en de foto's uitzoeken, dus het is weer twee uur als het licht uit kan.

vorige dag - volgende dag - route overzicht
schrijf een bericht in ons gastenboek - bekijk hier ons gastenboek