Le celebre jeu de transactions immobilieres: Monopoly…

Iets later dan gepland op deze 2e Kerstdag vertrekken we richting Toulouse voor ons keukenproject. Omdat men in Frankrijk geen 2e Kerstdag ‘viert’ zijn alle winkels gewoon geopend en gaan wij een Ikeaatje doen. Het is de bedoeling dat we terugkomen met tenminste allemaal nieuwe frontjes voor de deurtjes van de keukenkastjes. Dan kan namelijk de inbouwafwasmachine die we van thuis hebben meegenomen geplaatst worden en ziet de keuken er weer netjes uit.

Bij de Ikea is het natuurlijk knetterdruk en zonder oog voor de rest banen wij ons een weg naar de afdeling Cuisine. Daar bekijken we eerst rustig alle opstellingen voor zover dat mogelijk is in de menigte. Even verderop vinden we de voorbeeldpanelen, waar we toch een beetje wanhopig worden van de mogelijkheden. De houtachtige Fagerland, Nexus en Adel zijn eigenlijk mooier dan de witte Applad, Abstrakt en Stat, maar staan weer minder bij het aanwezige grijze keukenblad.

Uiteindelijk kiezen we voor de witte Stat: neutraal van kleur maar wel met een houtachtige uitstraling. Tevreden gaan we op zoek naar een prijslijst waarop alle te verkrijgen onderdelen staan. Deze is zo gevonden, maar dan vergaat het lachen ons snel. De maatvoering van de deurtjes komt niet overeen met die van onze huidige keukenkastjes. Dit gaat niet passen.

Terwijl we teleurgesteld rondlopen bedenken we een plan B. Hiervoor hergebruiken we onze eigen keukenkastjes en hebben we omdat we qua ruimte 1 keukenkastje inleveren wel een keukentrolley nodig. Een trolley past naast de keuken onder de trap en we kunnen er mooi onze ruimteverslindende oven op kwijt. Weer een beetje enthousiast gaan we op trolleyjacht en gelukkig vinden we er snel één naar onze smaak die we in het magazijn op kunnen halen.

In het magazijn aangekomen vinden we bij rij 8 allerhande voorraad en een gapend gat. Onze keukentrolley is uitverkocht en onverrichter zake verlaten we de Ikea. Pas laat in de middag komen we, met niet meer dan een pak stofzuigerzakken, weer terug op het park. Het motregent lichtjes wat wel in stijl is met onze aankoopacties.  

Na het avondeten pakken we eerst de kerstcadeau-tasjes uit en daarna gaan we aan de franse uitgave van Monopoly.

laat ze maar lachen

De hele avond dobbelen we ons van straat naar straat en uiteindelijk wint degene met een jarenlange bankervaring met grote overmacht.

de uiteindelijk winnende straat

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *