Une lave-vaisselle…

Na onze toch wat teleurstellende ervaring op Ikea keukengebied van een paar dagen geleden en een avondje uitbuiken hebben Peter en ik vandaag ineens de brainwave. De afwasmachine die we uit onze keuken thuis hebben gehaald gaat onverrichter zake weer mee terug naar Nederland en we kopen hier bij de Ikea gewoon een nieuwe en voor de meegebrachte oven halen we de keukentrolley op die weer op voorraad is.

Peter gaat met Jori als ‘sterke kracht en sjouwhulp’ op pad, Mara Joy vermaakt zich met haar Nintendo en laptop terwijl ik me uitleef op werk dat ik nog moet doen voor het werk. 5 Uur later hoor ik onze bus weer het Bourgogne pad naar onze villa nr. 72 opdraaien. Terwijl ik nog niet een kwart van mijn werk afheb, zijn Peter en Jori helemaal geslaagd: een afwasmachine, een keukentrolley en zelfs zakken met lekkere snoepjes en Zweedse gehaktballen hebben ze meegenomen.   

De afwasmachine laden ze snel uit de wagen en staat in een mum van tijd onder het aanrecht te pronken. Het past allemaal precies en ons keukenleed lijkt vergeten. Morgen het geheel nog even aansluiten en klaar is kees, wij hoeven niet meer zelf af te wassen aan het voor ons net iets te lage aanrechtblad. 

Picture 019

’s Avonds komen V. + E. even langs om onze nieuwe aanwinst te bewonderen, zelf hebben ze eenzelfde afwaswonder gekocht, maar ook ‘de onze’ wordt tijdens de koffie goedgekeurd.

Op tv is een aflevering van Wintergasten waarin Raoul Heertje, David Simon interviewt. David Simon is de schrijver en producent van The Wire, maar met ons bezoek hebben we even geen tijd om te kijken. Voor we naar bed gaan ‘doen we’ ter compensatie van het gemiste interview nog maar even 2 afleveringen van wat men bestempeld als ‘de beste televisieserie ooit’.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *