Bonjour la France…

Het vriest dat het kraakt in Nederland en dus ook in de Bourgogne, daar zelfs nog een paar graadjes heftiger. Voor ons aanleiding en hoog tijd om een wintercheck te doen op de leidingen en de status van de scheuren in de muren van La maison Rouge. Zo komt het dat P en ik vandaag in de vrieskou de deur van ons comfortabel warme huis achter ons dicht trekken en op weg gaan naar onze door en door koude, niet geïsoleerde en bevroren boerderij. Je moet maar durven en ondanks dat we onze elektrische dekens bij ons hebben, doen we dat eigenlijk niet…

De Vito wordt voornamelijk volgeladen met zakken soep en warme kleding, met enige spijt laat ik mijn skipak achter. Niet voor overdag want geskied wordt er niet in La Chapelle, maar voor ’s nachts. Als ook de houten tuinset, die ik bij elkaar heb gespaard met de spaarpunten van dr. Oetker, achterin staat kunnen we weg.

Het is net iets over tienen als we de A1 opdraaien. Woensdagmorgen, -6,5 graden C en nauwelijks auto’s op de weg. Met de zon op de voorruit is het in de Vito lekker warm. Zonder problemen bereiken we de Belgische grens. In België wordt er ondanks de temperatuur onder nul aan de weg gewerkt, gelukkig staat er geen file. In no-time bereiken we de Franse grens.

Bij de Mac in Henin-Beaumont strekken we onze benen en drinken we een beker Cappuccino Daim. Als we m op hebben, gaan we weer snel verder. De zon schijnt nog steeds en het is toch wel erg prettig dat er nauwelijks verkeer op de weg is.

Bij Porte de Bagnolet in Parijs moet P voor de eerste keer remmen voor langzaam rijdend verkeer. Het oponthoud is echter niet dramatisch. Voor we het weten rammelen we het slechte wegdek van de A6 op.

Nog voor het donker is parkeren we de Vito voor de deur van La maison Rouge. Zonder klemmen gaat de voordeur open, ik loop linea recta door naar de houtkachel. De adem verlaat in kleine wolkjes mijn mond, de temperatuur is waarschijnlijk net iets onder vriespunt. Terwijl P de spullen uit de Vito haalt, warm ik soep en broodjes op. Voor erbij een flink glas port, het Senseo apparaat ontdooit langzaam maar zeker op de kachel.

Een gedachte over “Bonjour la France…

 1. Ohhh GEWELDIG, jullie zijn er weer.
  Eigenlijk moet ik dit niet allemaal gaan lezen…. heb nl een beetje heimwee.
  Door omstandigheden kunnen we voorlopig NIET naar de Bourgogne,
  laat staan het gedroomde huisje gaan kopen.

  Enfin ik probeer dan toch maar van jullie verhalen en foto’s te genieten.
  Geniet ze (ook al is het koud)
  groetjes Cobi

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *