Moules/frites…

Ik word wakker en zie dat het ijs dik op de ramen staat. De 25 meter van slaap- naar badkamer leg ik zo snel mogelijk af maar verhindert niet dat ik helemaal verkleumd aankom. Snel schiet ik mijn kleren aan, die ook koud zijn. In de woonkamer ontdooi ik mijn vingers met een kop thee; zo achter het glas is het in het zonnetje best lekker.

Na het ontbijt en wat studie- cq. werkuurtjes halen P en ik René en Paulette op voor de lunch in La Machine.

Links en rechts om zich heen kijkend of hij alsjeblieft bekenden ziet, zit René voorin de Vito. Paulette en ik zitten achterin, waarbij Paulette meer hangt dan zit, haar benen komen niet bij de grond.

In het hotel/restaurant in La Machine is het druk. Aangezien wij, bij het langsrijden nooit iemand naar binnen zien gaan verbaast ons dit zeer. Na het schudden van een aantal handen en de luide introductie van René dat hij zijn Nederlandse vrienden heeft meegebracht kunnen we onze tafel opzoeken.

Niet veel later genieten we van een grote pan in witte wijn gekookte Franse mosselen, een schaal dikke frites, een heerlijk sausje waarvan de kok het recept niet wil prijsgeven en een pichet rouge.

Als dessert bestellen we creme brulée en een koffie. Terwijl P de rekening betaalt, stort René zich op de Loterie. Paulette en ik nemen maar plaats aan een ander tafeltje. Bij het derde lot heeft René prijs; hij incasseert zijn prijs vrolijk, waarna wij hem snel meenemen voordat hij nieuwe loten koopt.

Een half uurtje, dat is de maximale tijd om in de tuin door te brengen voordat bevriezingsverschijnselen toeslaan. Vrij makkelijk krijgen P en ik een doormidden gespleten boom los; de stam is volledig doorgerot. Daarna redden we nog wat in de tuin verdwaalde potten met vetplanten erin van de ondergang.

Voor het avondeten maak ik een kop soep en met Rosette belegde broodjes klaar. Na het eten duik ik voor de verandering mijn studieboek in. De schrijver is in zijn boek nogal te spreken over zijn eigen theorieën, wat mijn enthousiasme behoorlijk doet afnemen. P installeert zich in een stoel en niet veel later hoor ik een licht gesnurk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *