Le jaune du colza…

Lang voordat de vuilnisauto het pad opdraait ben ik wakker. Zodra het licht is stap ik het bed uit en ga koffie zetten. De zon laat het afweten, het is behoorlijk bewolkt en de meteo belooft voor vandaag niet veel meer. Met een kop koffie kruip ik naast de houtkachel en met mijn laptop op schoot werk ik mij door een berg mailberichten heen.  Om half 10 zijn ook P en MJ wakker, gevoelsmatig heb ik er dan al meer dan een kwart werkdag opzitten.

Na het ontbijt gaat P met de gras- en bosmaaier aan de slag. René is zo lief geweest om ons gras alvast te maaien, maar heeft in zijn enthousiasme hele hoeken overgeslagen. Terwijl ik de uit Nederland meegebrachte Franse geraniums (hoe verzin je het) in de potten bij de voordeur zet, duikt MJ het Habbo-hotel in op haar laptop.

Wanneer het gras weer egaal van lengte is en er een aantal potjes tafeltennis zijn gespeeld, rijden we naar Décize voor de boodschappen. De velden onderweg zijn felgeel gekleurd door het bloeiende koolzaad. Het is een fantastisch gezicht.

Met een aanzienlijke hoeveelheid boodschappen, voldoende voor de komende dagen, de terugreis en het thuisfront, komen we weer aan bij La maison Rouge. P duikt nog even de tuin in terwijl MJ en ik binnen aan ons huiswerk gaan.

Iets over half 8 rijden we naar La Tosca, de pizzeria in Rouy, zoals we vaker meemaken, blijkt de tent gesloten te zijn. We keren en rijden langs La Chapelle terug de andere kant op. Roma Antica in St. Léger des Vignes is echter ook gesloten. In het centrum van Décize vinden we een pizzeria die wel open is. Binnen zit één dame aan een tafeltje naar buiten te staren. Wij besluiten geen bijdrage te leveren aan de gezellige ambiance en rijden verder. Bij het uitrijden van Décize zien we nog een andere pizzeria, op de deur staat ‘ouverte’, maar het licht brandt niet. Na een uur zijn we weer terug in La maison Rouge. Terwijl P de houtkachel opstookt, maak ik een groentensoepje met stokbrood en Franse kaas klaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *