Cache Sportif, a cache by GeoAlmere…

Warm, het blijft hier ontzettend warm. Het is nog vroeg als P en ik staan te snoeien. Wanneer de 4 kliko’s vol zijn gaat P samen met MJ naar de déchetterie in Ruoy. Als ze daar aankomen, zijn de afvalbakken overvol, er kan geen spelt meer bij. Zonder te lossen komen ze weer terug. Vanmiddag mogen ze het nog een keer proberen.

Als ’s middags de bakken zijn geleegd, rijden we door naar La Machine, om te kijken of onze eigen Bourgondische geocache: de Cache Sportif zich nog in goede staat bevindt. We rijden met de eend naar het Lac Grenetier, waar de cache ligt. Het beetje wind dat we opvangen is meer dan welkom, het is 39 graden.

Het is druk in het Lac, maar ook op het bospad eromheen wandelen mensen. Wij lopen naar de andere kant van het meer, daar pakt P de GPS erbij voor de laatste meters. Even voor ons loopt een groepje Fransen. Ze lopen door, maar net op het moment dat wij willen gaan zoeken, keren ze om. Ze zijn op zoek naar de Cache Sportif!

We vertellen aan de Nederlands sprekende man van het gezelschap dat wij de plaatsers zijn van deze geocache en laten de Fransen zoeken. MJ heeft de cache al lang zien liggen en staat met haar voet bijna in de betreffende boomstronk. Wat toevallig dat we deze mensen treffen. Uiteindelijk hebben ze de cache gevonden, loggen hem en halen de Pepsi travelbug eruit. Wij nemen afscheid van Winfriend en de Fransen en nemen de cachedoos mee voor onderhoud.

Bij het terras van de camping drinken we een koud biertje, MJ kiest een ijsje. Beide zijn hoe kan het ook anders bijna uitverkocht. We kijken een tijdje naar de mensenzee in het meer en gaan daarna met de eend weer terug naar La maison Rouge.

Met de voorgekookte aardappeltjes van W en een courchette van Paulette maak ik een ovenschotel. Als de oven staat op te warmen klinkt een enorme knal, de glasplaat is in duizenden stukjes uiteengebarsten. We hebben weer iets om op een brocante naar te zoeken. De vegetarische schotel smaakt een uurtje later, ook zonder glasplaat, perfect.

’s Avonds koelt het niet af en we gaan slapen met de deuren open.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *