Des belles pommes de terre…

Om iets voor zevenen ben ik wakker. Ik zie de nevel verdwijnen en de zon boven de heuvels opkomen. Om 9 uur gaan P en ik, na een kopje koffie, de tuin in. In onze voormalige bamboebak is het eindelijk tijd om de aardappelen, die we 3 maanden geleden hebben gepoot, te rooien. Ik trek de eerste plant eruit, bomvol met aardappelen. Dat is lachen zeg. De aardappelen zijn mooi groot, ovaal en glanzend lichtbruin. P en ik kunnen onze lol niet op en trekken er nog maar een struik met ‘jerpels’ uit.

Tegen de tijd dat onze gasten wakker zijn, hebben P en ik al een hele schaal vol met aardappelen. De kliko die ernaast staat puilt uit van het groene afval.

Na het ontbijt haasten E en ik ons naar de Intermarché, we hebben nog precies een half uur voordat de winkel dichtgaat. Met onze mand op wielen rennen wij door de winkel, wanneer het licht uitgaat. Door een streng kijkende dame word ik naar de kassa gedirigeerd, E holt verder. Even later staat ze hijgend achter, de baguettes zijn uitverkocht.

Weer terug bij La maison Rouge, maken we ons klaar voor een brocante in de buurt. We gaan naar Montigny-sur-Canne. Wanneer we het dorpje inrijden, hebben we een déja-vu, hier zijn we vorig jaar ook geweest. Het mag de pret niet drukken. Bij een kraampje worden glaasjes met één of andere drank verkocht. E proeft een glaasje voor en daarna gaat de rest ook los. Lekker spul en het brandt de keel ook nog eens lekker schoon.

Later in de middag schildert P het muurtje af, V rooit ook de laatste aardappelen uit de tuin. Naast ons huis stopt een witte auto, het blijkt de broer van de vorige eigenaar met zijn vrouw: Vincent en Ellen. E en ik openen het terras voor het huis maar weer en bieden de mensen een drankje aan. Na een tijdje nemen ze weer afscheid. Niet veel later komen René en Paulette met de kleine Jordan aangewandeld. Paulette heeft een hele tas met courgettes en tomaten uit de potager bij zich. Heerlijk.

Na een drankje gaan ze weer terug naar huis. Er moet gegeten worden en zo ook bij La maison Rouge. V en P gaan met de bbq aan de slag terwijl E en MJ in de keuken lekkere salades maken. Ze koken de aardappelen, die vanmorgen nog in de tuin stonden, en verpakken ze daarna met gezouten boter in alufolie. De pakketten gaan zo op de bbq.

Na het vlees en de salade eten we de gepofte aardappels. Ze smaken super!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *