L’entrepot de la gare…

Het is vandaag weer warm. Na het ontbijt vertrekken we, met de airco op stand hoog, naar Apremont-sur-Allier, un des plus beaux villages de France. Na een route touristique, rijden we Apremont plotseling binnen, we passeren een wasplaats waar een geocache verstopt ligt. De cache is niet moeilijk te vinden, het duurt langer om het logrolletje weer opgerold in het buisje te krijgen. Nadat we ons verbaasd hebben over de prachtige middeleeuwse huisjes rijden we verder door naar de volgende wasplaats. Daar ligt onze 2e cache en ook deze wordt snel door ons gevonden.

Na de 2 gevonden caches maken we een wandeling door het dorpje. Het is hier werkelijk prachtig om te wonen, maar je zit wel altijd tussen de toeristen. En hoe zit dat met al dat vormsnoeiwerk, wordt dit gedaan door de commune, of gaan de inwoners hier zelf ’s avonds met de snoeischaar aan de slag?

We lopen verder en komen uit bij de Allier. Het water is uitnodigend fris en al snel liggen onze slippers op het strand.

Van de wandeling door de Allier hebben we dorst gekregen. De Brasserie du Lavoir biedt uitkomst. We vinden een tafeltje onder een parasol en wachten op wat komen gaat. Helaas komt er niets. We wachten en wachten, nog steeds gebeurt er niets. Inmiddels hebben we alle 3 een mega-dorst en trek. Ook de mensen naast onze tafel krijgen een beetje genoeg van het lange wachten. Met luide stem weet de man de aandacht van één van de serveersters te trekken. Als de serveerster eindelijk de bestelling komt brengen, draait ze zich even onze kant op. Ze ziet 2 vingers in de lucht, die van P en die van mij. Niet veel later zitten wij aan een lekker koel drankje en een super-sandwich.

Terug uit Apremont kleden we ons om voor het diner bij L’entrepot de la Gare. Het restaurant is gevestigd in de oude spoorwegloods van het plaatsje Vandenesse la Gare.

Als P de auto op de parking parkeert begint het te regenen. In de verte zien we L’entrepot liggen, het is wel 500 meter lopen. In de stromende regen komen we bij het restaurant aan. Op hartelijke wijze worden we door Rob en Corine welkom geheten.

We krijgen een tafel op de veranda en niet veel later serveert Rob ons een koele rosé en een cola. Corine volgt met het voorgerecht, artisjokken met een verrukkelijke aioli. We snoepen met z’n 3-en lekker van de artisjok bladeren. Het hoofdgerecht is Ossobucco met rijst. Het vlees is zoals dat hoort boterzacht. Na het hoofdgerecht volgt het toetje: rabarber met aardbei. Heerlijk. We sluiten de maaltijd af met koffie en dan is het tijd om afscheid te nemen.

Als we door het weiland terug naar de parking lopen, komt het onweer steeds dichterbij. Terug bij La maison Rouge weerlicht en dondert het gedurende de rest van de nacht.

Een gedachte over “L’entrepot de la gare…

 1. Ben weer even aan het snuffelen op jullie site,
  Frankrijk snuiven zeg maar.
  Kom ik hierbij uit…. L’entrepot la Gare in Vandenesse….hier hebben we vaak gegetenen lekker !!!!
  Niet goedkoop voor de Franse begrippen maar wel een mooie locatie
  en ’s avonds een beetje door het donker je auto weer vinden heeft ook z’n charmes.
  Groetjes Cobi

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *