Le nettoyage…

Het regent pijpenstelen als we opstaan. Prima weer voor een poets- en opruimdag. Minder goed om het gras te maaien, we moeten maar zien of dat voordat we weggaan nog gaat lukken.

P ruimt de buitenboel op terwijl het giet van de regen. Ik ontdooi de koelkast en ruim de keukenkastjes op. Er gaan toch beduidend minder spullen mee terug naar Nederland dan heen.

De regen houdt op en het wordt weer iets lichter aan de horizon. W komt ons gedag zeggen en na een kopje koffie vertrekken wij naar Decize. In Decize halen we allerlei Franse boodschappen voor in Nederland. Rosé Pamplemousse kunnen we helaas niet meer vinden.

Na de boodschappen gaat P voor de laatste keer naar de déchetterie. Als hij weer terug is komt René langs. We voelen hem nog maar eens aan de tand (hij heeft er bovenin nog 2, dus het kan nog net) over de loop van onze fosse septique. Uit de oneindige woordenstroom van René lukt het P uiteindelijk om van het geheel een tekening te maken. Ik geef René een biertje voor al zijn inspanningen.

Even later komt ook Paulette aangepuft. Ze voelt zich nog steeds niet lekker, dat is duidelijk. Ik raad haar aan om een beetje in beweging te blijven, zodat ook haar lichaam blijft werken, maar Paulette vindt het allemaal maar niets.

MJ haalt Duchesse nog even op en ik sop alvast de badkamer en de keuken schoon. P leegt het zwembad en maait het gras. Terwijl Duchesse toekijkt halen MJ en ik de slaplantjes uit de tuin, die gaan in potten mee naar huis.

Voor ons afscheidsmaal rijden we naar de pizzeria in Saint Léger des Vignes. De deur van Roma Antica zit echter op slot en dus moeten we helemaal de andere kant op naar Ruoy. Bij La Tosca bestellen we alle 3 een pizza, de heren van de pizzeria zijn erg onder de indruk van MJ. Zij mag bij de kok zelf haar eigen pizza ophalen. We genieten van de pizza’s, maar houden er wel een rsi-hand van het snijden in de krokante bodem aan over. Volgende keer misschien toch maar een elektrische zaag meenemen.

In La maison Rouge stapelen de spullen in de gang zich op. Morgen gaan we bijtijds vertrekken.

Een gedachte over “Le nettoyage…

  1. In de loop van de ochtend kwam hier in A. een onweersbui voorbij! Binnen een paar minuten stond alles blank buiten. Heerlijk voor de tuin en het vergeelde gras. De afgelopen dagen was het wel een beetje té warm! We kunnen nu weer lekker op ons terras zitten.
    Dick en ik wensen jullie een goede terugreis naar huis.
    We zien jullie binnenkort wel, groetjes D&G

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *