Les lavoirs…

Terwijl buiten de gemeenteman het gemeentegras maait, beginnen P en ik met het opruimen van de eerste spullen. Een kleine maand La maison Rouge zorgt voor nogal wat zaken die weer moeten worden opgeborgen. Daarna maakt P de laatste rit, voor deze vakantie tenminste, naar de bricomarché. Ik knip samen met MJ een berg druiventrossen en pers tussen het poetsen door druivensap.

Na de lunch rijden we naar Corbigny. MJ wil bij Box et Paddock (de locale paardenwinkel) nog een kijkje nemen. We rijden toeristisch met onze GPS bij de hand en 2 caches op ons lijstje. Een lavoir in Roche, waar we een travelbug oppikken en een lavoir in Achun.

We passeren een paar keer het Canal du Nivernais en stoppen om te kijken hoe een boot de sluizen passeert. Bij iedere sluis zit een éclusier/-ere paraat voor een broodnodige helpende hand.

Dan komen we in Corbigny aan. Bij Box et Paddock bestaat de hele voorraad damesshirts uit 2 hele exemplaren: een maat XS en een maat S, oftewel naar onze Hollandse begrippen een maatje 164 en een XS. Dat gaan we niet redden, dus na de hele winkel minutieus te hebben doorgezocht of er misschien toch nog een grotere is, gaan we er uiteindelijk maar vandoor. Op het terrasje drinken we een drankje, de temperatuur is toch weer 30 graden en het is al 6 uur.

Terug bij La maison Rouge haalt MJ Duchesse op voor haar dagelijkse wandelingetje. De hond is iedere keer uitzinnig van vreugde als ze MJ ziet verschijnen. Na het eten doet MJ nog wat oefeningetjes en ook nu wordt Duchesse weer helemaal enthousiast. Al springend hapt ze in het rond, MJ achterlatend met een groot gat in haar jurk.

We zitten buiten tot we worden opgegeten door de muggen, er zit duidelijk onweer in de lucht!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *