Promenade Ville-Langy…

Met weer een hele warme dag voor de boeg nemen we afscheid van G en L, die we misschien in de herfstvakantie weer zullen zien. Daarna gaan P en ik naar La Machine om boodschappen voor onze eigen laatste dagen hier te doen. Het wordt weer een heel gepuzzel om de voorraadkast onder controle en zoveel mogelijk leeg te krijgen.

Na de boodschappen schildert P het badkamerraam. Ik ga met snoeischaar en beschermende handschoenen weer een enthousiaste braam te lijf die door MJ eerst helemaal wordt leeggeplukt. Het is een vergiet vol met lekkere vitamines voor bij de lunch.

Voordat we in ons zwembadje ‘springen’ krijgen eerst de glansmispels nog een opfrisronde. P maait met de bosmaaier het onkruid er onder vandaan en ik top de bovenkant. Als daarna ook de potager is bijgewerkt  mogen we afkoelen in het badwater.

Het is ongeveer 35 graden, maar niet meer zo intens benauwd als gisteren. In het zwembad is het heerlijk zitten. Na het avondeten (met de Pommes Parisiennes van W) maken we met z’n 3-en een wandeling door Ville-Langy. We lopen naar het dorp, nemen de weg naar La Chaume en gaan voor Angly het bospad richting La Chapelle weer op. Onderweg komen we in het veld de gekapte takken van de boom van de buren tegen, we vroegen ons al af waar alle takken toch iedere keer zo snel bleven.

Voordat het helemaal donker is en je ook geen hand voor ogen meer kunt zien, komen we weer bij La maison Rouge. Daar zitten we tot middernacht buiten, lekker weer afkoelen van deze lange, hete dag.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *