IJsland de voorbereidingIJsland ligt op een breukvlak van twee aardkorsten en niet ver van de poolcirkel. Daardoor vind je hier grote gletsjers en ijskappen, terwijl tegelijkertijd gloeiende lava, pruttelende modder en zwavelhoudend heet water uit de grond opborrelen. IJsland, het land van vuur en ijs, van geisers, watervallen en problemen van de Icesave bank. In dit land gaan wij Oud en Nieuw 2011 doorbrengen! Uiteraard gaat onze GPS mee zodat we, als de omstandigheden dat toelaten, kunnen geocachen.

Het reisschema staat hieronder aangegeven, je kunt op een datum klikken om naar die betreffende dag te gaan. Op het kaartje zie je de route die we gaan rijden:Donderdag 29 december 2011

Op de luchthaven halen we onze 4WD en de sleutel van ons vakantiehuisje voor de komende 3 dagen op. Onze vakantie begint nu echt!

Vanavond zitten we midden in het gebied van IJslands Golden Circle. Hoe donker het buiten ook is en hoeveel graden de buitentemperatuur ook aangeeft, wij nemen buiten een bad in onze eigen hotpot.

Van de luchthaven naar Selfoss is het 94 kilometer rijden. Vandaar gaan we nog een stukje verder naar ons vakantieadres (locatie nog niet bekend) voor de komende drie dagen.

Onze verdere route:

Vrijdag 30 december 2011

Nationaal Park Thingvellir, de modderpoelen, Geysir, Strokkur en Gullfoss.

Zaterdag 31 december 2011

Seljalandsfoss en Skogafoss en Vik.

Zondag 1 januari 2012

We trekken de deur van ons vakantiehuisje achter ons dicht en reizen vandaag terug naar Reykjavic. Bijkomen in de Blue Lagoon.

Maandag 2 januari 2012

Reykjavik

Dinsdag 3 januari 2012

Vroeg in de morgen van Reykjavik naar Keflavik. Hier leveren we de auto in en checken we in voor onze terugvlucht.

de eerste dag: 29 december

Klik hier om terug te gaan naar ons hoofdmenu