vorige dag

IJsland – 3 januari 2012

Half 5 gaat onze wekker. We kleden ons aan en ritsen onze koffers dicht. Bij de receptionist rekenen we onze barrekening af, waarna we tot onze verbazing zien dat het restaurant voor het ontbijt is geopend. Het is 5 uur en het ontbijtbuffet staat volledig opgesteld. Snel smeren we een hele berg broodjes gezond. De ene helft eten we op, de andere helft nemen we mee. Na 2 koppen koffie haasten we ons naar auto. Bij de pomp tegenover het hotel vullen we de tank van onze 4WD. Hoe dichter we bij de luchthaven van Keflavik komen, des te meer huurauto’s er op de weg komen. En eenvoudig en zonder verdere problemen vinden de Avis carrental inleverplaats.

Met een shuttlebus worden we naar de hal van de luchthaven gebracht. Bij de balies staan honderden mensen in de rij te wachten en het is duidelijk dat het inchecken even gaat duren. Wij hebben nog 50 minuten voor boardingtime en dat lijkt kijkend naar de menigte voor ons niet al te riant. Toch lukt het ons om net op tijd onze koffers kwijt te raken, door de douane te gaan en bij de gate aan te komen. Als we instappen horen we de captain zeggen dat we een minuut of 20 moeten wachten op transitpassagiers uit New York. Als de mensen en hun bagage aan boord zijn vertrekken we.

Tweeënhalf uur na vertrek uit Reykjavik cirkelen we boven Schiphol. Zuidwesterstorm windkracht 9 en ons toestel moet eerst naar de juiste landingsbaan worden geloodst. Door de storm schudden we van links naar rechts en vallen zo nu en dan een meter of wat naar beneden. Gelukkig krijgt de piloot na iedere val het vliegtuig ook weer omhoog. Het is al met al geen pretje en we hebben zweet op onze rug staan. Blij zijn we als de wielen van het vliegtuig de landingsbaan raken. Maar ook dan moet de piloot nog heel erg zijn best doen opdat we niet van de baan worden geblazen.

Wij halen onze koffers op van de band en lopen richting trein. Onze vakantie zit er weer op. Een vakantie naar het land van ijs en kou. Een land met weinig inwoners en zoveel ruimte. Een land waar we lang niet alles van gezien hebben. Een land waar we eigenlijk ook in de zomer nog eens een kijkje moeten nemen!

vorige dag Ga terug naar "Faber Op Reis.nl"