8 augustus 2012 – Mini C goes back to the roots<

Iets over half zeven rijden we in mijn volledig volgestouwde Mini de straat uit. Met een royale voorraad koffie, broodjes, drinken en snoepjes gaan we richting Gent. In Gent houden we rechts aan richting Oostende en met dank aan TomT vinden we de afslag naar Calais. Op de A16 nemen we afslag 42 naar Coquelles en even later staan we zonder noemenswaardige vertraging en dus op tijd voor de check-in poorten van de Eurotunnel. www.eurotunnel.com/uk/kanaal-tunnel/

Een Franse douanier haalt ons uit de rij. Op zijn vraag waar we vandaan komen antwoordt P vrolijk uit Nederland natuurlijk. De douanier loopt gelijk weg om een snuffelhond te halen. De herder heeft meer oog voor de rest dan voor Mini C en na nog een tweede snuffelopdracht die ook op niets uitdraait mogen we door. Voor de paspoortcontrole moeten we ons dak openmaken. De dame kan anders niet zien of we op onze reisdocumenten lijken. Dan kunnen we de trein in. 5 Auto’s per compartiment. 35 Minuten later komen we in Engeland aan en een paar minuten daarna draaien we de M20 richting London op.Om half 2 rijden we het parkeerterreintje van het Civic Guest House op. De receptionist heet ons welkom en zegt dat onze kamer al klaar is voor gebruik. We krijgen de sleutel van kamer nummer 5 en stommelen de trap op naar de eerste verdieping. De kamer is een technisch hoogstandje met een koelkast, giant flatscreen en met bedden.
We laten onze bagage achter en trekken de deur snel achter ons dicht. We gaan op zoek naar het dichtstbijzijnde metrostation.De Piccadilly Line brengt ons in 3 kwartier naar centrum London. Onze eerste stop is het warenhuis Harrod’s. Als we alle verdiepingen hebben uitgekamd, lopen we verder. We maken een klein tussenstopje bij de H&M en gaan dan door naar Covent Garden.In de Apple Store kijken we op een scherm naar de hockeydames die na een superspannende wedstrijd, verlenging en ijzingwekkende shoot-outs van Nieuw Zeeland winnen. JJ laten we achter. Hij gaat met de Running Junkies vanuit de Nike-store een stukje door London hardlopen. Beetje rare actie is het wel, want het is 26 graden en echt broeierig warm. P, MJ en ik pakken een terrasje in Neal’s Yard. Met versgeperste vitaminerijke juices komen we wat bij en we besluiten om bij Neal’s Yard Salad Bar ook een hapje te eten.

MJ heeft haar pizza als eerste op. P volgt, mijn zalmfilet smaakt ook super. Het uurtje tijdverschil maakt dat we een supertrek hadden gekregen. MJ en P nemen nog een trifle dessert. Ik houd het bij een lekkere koffie.

Na de koffie lopen we terug naar de Nike-store. Daar komen de eerste Running Junkies net aangerend. Hun shirts helemaal nat van het zweet. We pikken JJ op die inmiddels ook rammelt van de honger. Bij de M&S zoekt JJ vier bakjes sushi uit. Op een stoepje naast de supermarkt gaat het eerste bakje al open.

We nemen de Tube terug naar het hotel. Op onze kamer relaxen we tot iets na middernacht het licht uitgaat.

naar het begin volgende dag