Walk over the Brooklyn bridge

Na de koffie en de chocolade en onze goede, maar niet geslaagde, pogingen om de wc te laten doorstromen gaan we op pad. Ook vandaag is het droog weer, er waait echter ook een koude wind en de gevoelstemperatuur ligt duidelijk onder de 0 graden.

Op Penn Station stappen we in de metro naar Canal Street, waar een cache ligt en ook het begin is van Chinatown. De cache kunnen we niet vinden en we laten het voor wat het is: een DNF.

In Canal Street worden we om de paar meter aangesproken door allerlei types die vragen of we goedkope rolexen of ‘perfumes’ willen kopen. Jammergenoeg zijn wij niet geĂ¯nteresseerd. In een Chinese shop doen we boodschappen, we kunnen de etiketten uiteraard niet lezen, maar komen een half uur later wel met een tas met lekkere dingen naar buiten.

We slaan Mott Street in, hier is de sfeer plotseling anders, relaxter, minder opdringerig. In een winkeltje met allerlei gedroogd fruit, proeven we verschillende dingen en kopen uiteindelijk een zakje met gedroogde peren. Op 64 Mott Street, bezoeken we de Boedhistische Tempel, het geheel is niet meer dan een winkelpand, maar heeft wel de grootste Boedha van heel Amerika. In een gangetje staan honderden kleine gouden Boedhabeeldjes. Bij alle beelden ligt offerfruit (eventueel in de vorm van een fles vers sap) opgestapeld. Na een wierookstokje en een kleine donatie gaan we weer verder, het is tijd voor de lunch.

Big Wong zit precies tegenover de tempel. Als we binnen een kijkje nemen, zien we dat dit precies de gelegenheid is die we zoeken. Bomvol met locale Chinezen. We mogen aanschuiven aan een tafel voor 6 personen en niet veel later worden er nog 2 mensen bij onze tafel geplaatst. We krijgen thee en nemen een kijkje in de menukaart. De gerechten zeggen ons niet zoveel en we kiezen op goed geluk, het is verrukkelijk. Het is een drukte van belang en ieder gerecht dat in de keuken klaar staat wordt in de keuken door woest belgerinkel aangekondigd. De serveersters en serveerders (luid roepende en hard rennende mannen zijn dat ook obers?) lopen werkelijk de benen onder hun gat vandaan. Na nog een kop thee ligt opeens de rekening voor onze neus. We worden geacht om te gaan, onze borden zijn leeg. De totale schade bedraagt 20 dollaria oftewel 15 euro.

We verlaten Mott Street en pakken de metro naar Brooklyn. Onderweg ontmoeten we op een holiday marktje een dame, met een ontzettend leuk creatief item. Ik kan er verder nog niet zoveel over vertellen, maar het is leuk om ook naar Nederland te brengen, dus hierover later / ooit meer.

In Brooklyn is het straatbeeld significant anders. Meer laagbouw, overal schalt kerstmuziek keihard over de straat en heel veel vooral donker gekleurde mensen. Bij de Mac in Fulton Street stoppen we voor een koffie/Mcflurry en bepalen we onze verdere route.

Het is snijdend koud als we bij de promenade naar de Brooklyn Bridge aankomen. JJ en P doen nog 4 caches terwijl MJ en Jo langzaam maar zeker richting de brug wandelen. Bang om, wanneer we stil blijven staan, te transformeren tot een soort van mislukt vrijheidsbeeld. De gevoelstemperatuur ligt onder de -10 en er waait een ‘very chilly’ wind.

Het uitzicht op Manhattan is weergaloos met de lichten die nu net aangaan. Hoop toch zo dat de foto’s een beetje lukken, de wind doet behoorlijke pogingen om dat de voorkomen. Bij de Starbucks in Old Fulton Street vlakbij de bridge ontdooien we wat en bepalen het nieuwe plan. JJ en MJ gaan met de metro terug naar Manhattan, terwijl P en Jo de barre tocht over de brug te voet zullen afleggen.

Op de brug is het ondanks de kou druk, onverwacht druk. Aan onze linkerkant hebben we Manhattan en rechts torent het Empire State Building hoog boven alles uit. Het ESB is nu helemaal in kerstkleuren rood en groen verlicht. Fantastisch gezicht, maar god wat is het koud. P loopt helemaal te rillen.

Aan de andere kant van de bridge duiken we als echte zwervers de eerste de beste underground in en nemen de metro terug naar 34 Str Herald Square. Om de hoek van ons hotel komen we weer boven de grond.

Op onze kamer liggen JJ en MJ al lekker warm in hun bedje en wij volgen hun voorbeeld snel. Heerlijk om even op te kunnen warmen. Weer een klein beetje op temperatuur haalt P met MJ bij een kraampje op straat 4 heerlijke lamsvlees wraps. We smullen het helemaal op. Daarna duiken we snel weer in onze mandjes.

Een gedachte over “Walk over the Brooklyn bridge

  1. Hallo Lieve mensen wat n gedoe in dat NY de hele dag verassingen. heb je al een stijve nek, vandaag de 24 e wij zitten al aan het kerstavond diner als jullie nog shoppen van af deze kant een hele fijn kerst toegewenst. Hier is Elly ook nog even. Wat een geluk hebben jullie gehad met vliegen, het is jullie gegund!!! Wat een leuke reis wordt dit. Zoveel doen in een week, geweldig!! De kleren al vervangen? Ik denk dat ik ook nog maar eens ga shoppen in New York. Wij hebben al Kerstcadeautjes gedaan met Renske en Esmee. Renske een pop die huilt, ziek wordt, prikje krijgt. Esmee een spaanse outfit met schoenen met hakken. Ze zijn helemaal door het dolle. Het was voor beiden een schot in de roos. Jullie nog heel veel plezier. Ook de hartelijke groeten van Toos. We hebben het uitgebreid over jullie gehad. Een Zalig Kerstfeest vanuit een wit Almere. Elly

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Je mag gebruik maken van deze HTML tags en attributen: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>