Central Park

Om 11 uur checken we uit, nadat we afscheid hebben genomen van onze Franse hotelvrienden. Zij vertrekken morgen en gaan vandaag eerst een extra koffer kopen. Onze koffers slaan we op in de storage en wij vertrekken richting Central Park. In het park is het een grote, rustige, witte wereld. JJ en MJ vinden 2 sleetjes en roetsjen van een heuvel af. Even verderop wordt er geschaatst op de Trump-rink. Paardenkoetsen rijden af en aan.

 


Uit het park gaan wij door naar Bloomingdale’s: een van de andere luxe warenhuisgiganten, de Bijenkorf in het kwadraat kwadraat kwadraat. Ook hier zijn de etalages een evenement op zich. Op de shoes department koop ik een paar lage Uggs, mijn andere schoenen staan al 2 dagen vol met (bij tijd en wijle vriezend) water en laat ik achter.

Als we Bloomingdale’s uitgaan, krijgt P een sms van de vliegwinkel.nl dat onze vlucht naar London Heathrow is geannuleerd. Om kontakt op te nemen, gaan we een Starbucks binnen. We nemen een koffie met snack om het nieuws te verwerken. Na wat telefoontjes hebben we voor a.s. donderdag een nieuwe vlucht. P belt aansluitend het hotel om te informeren of er nog een kamer vrij is. Gelukkig krijgen we een bevestigend antwoord. Zo zijn we tegen 5-en onverwachts en toch ook een beetje onwennig weer terug in het hotel. Wat nu? P onderneemt een poging om naar de luchthaven te gaan om met AA te spreken maar komt onverichter zake weer terug. Het is enorm druk in de Subway en de helft van de lijnen is uitgevallen en de informatie uit de speaker is onverstaanbaar en… het is niet te doen om even naar JFK te reizen. Tegen 8-en pakken we de Subway naar Soho. Op Greenestreet 127 zit Kelley & Ping, waar we gaan eten. Werkelijk een fantastische tent, adresje om te onthouden. We bestellen 3 verschillende gerechten van de kaart en MJ kiest een salade. De gerechten worden ‘shared’ op tafel gezet, zodat we overal van kunnen proeven. Samen met een flesje fresh gingerale en een heerlijk dessert (ijssmaken: red beans, coconut, green tea) is het helemaal genieten.

Dus: voor wie een goed betaalbaar Aziatisch eetadres zoekt in New York met een leuke ambiance volgt hier de route: neem een van de subwaylijnen B-D-F-M en stap uit op Broadway-Lafayette, steek Broadway over, en neem de 2e straat links. Kelley & Ping zit aan de rechterkant van de straat. Eet smakelijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Je mag gebruik maken van deze HTML tags en attributen: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>