Ground Zero

Na het latertje van gisteravond slapen we lekker uit. Het is nog net in de morgen wanneer we vertrekken richting het World Financial Center. De Subway begint steeds meer vertrouwd terrein te raken en al snel staan we in Rector Street. Wanneer we de hoek omslaan zien we gelijk de enorme bouwput van Ground Zero. In de muur van een van de aanliggende panden is een gedenkplaat gemetseld, waarop in het koper de taferelen zijn uitgebeeld van 9-11. In een kerstboom hangen foto’s en er hangen posters met pasfoto’s van brandweer- en politiemensen die zijn omgekomen bij het reddingswerk. Erg onder de indruk van de ramp die zich hier heeft afgespeeld gaan we verder. Het is werkelijk onbeschrijflijk.

We lopen door de vier torens van het World Financial Center, waarin de hoofdkantoren van de grootste handelsondernemingen uit de hele wereld zijn gevestigd. De restaurantjes in de 5 torens zijn jammergenoeg allemaal gesloten. Ook in de omliggende straten is er veel dicht en we belanden na veel zoeken bij de Subway, waar we een all in one deal slaan: broodje, drinken en een chippie.

Na onze maaltijd gaan we op zoek naar St Patrick’s Cathedral op 5 Ave -50th Street. Hoewel deze immens grote kathedraal vast niet te missen is, lopen we waarschijnlijk net de verkeerde hoek om en komen we uit in het Waldorf Astoria. We zoeken een plaatsje in de lobby en genieten van de sfeer van vroeger en nu, de mensen (de toeristen die snel binnenschieten om een foto te maken en de gasten waarvan de meesten graag gezien willen worden) en de pianomuziek. Helaas is er voor vannacht geen kamer meer voor ons vrij, maar ach was het hotel anderhalve maand geleden niet aangeklaagd wegens luizen?

Om 6 uur zijn we weer terug bij ons ‘eigen’ hotel en P en JJ kunnen gelijk door naar  5th Ave. P krijgt in de Apple Store een workshop “Meet my Ipad’, voor de insiders tips and tricks. Hier moeten ook meteen de eerste boodschappen worden gedaan en aangezien de Apple Store toch 24/7 geopend is…

P en JJ kijken hun ogen uit in de grootste Apple Store in the Big Apple. Er lopen zo’n 75 medewerkers rond en ca. 200 klanten. Op goed geluk spreekt P maar iemand aan waar de cursus gehouden zal worden, blijkt de goede man (knul) zelf de cursusgever te zijn. Na een paar minuten zitten P en JJ aan tafel aan de zijkant van de winkel, samen met nog 3 Amerikanen. Die wisten echter helemaal nog niks van de iPad, terwijl JJ eigenlijk alles wist. Een uurtje later wordt de uitleg afgerond en daarmee zijn onze computermannen weer een ervaring rijker. Voor buurman Johan kopen ze een klein Apple speeltje, die hij gisteren even had besteld via een e-mailtje naar ons. Daarmee was het Apple avondje nog niet afgesloten, want JJ wilde graag nog even praten over zijn iPhone4 waar per ongeluk een kras in het display was gekomen. Tsja, één keer onvoorzichtig geweest is toch zo maar goed voor een reparatie van 99 dollar. Tijd voor een andere aanpak en de mannen regelen een afspraak met een techneut. Na een paar minuten kan JJ aanschuiven aan de Tech-desk. Eerst even vertellen dat we toch van die enthousiaste Apple gebruikers zijn thuis, echt, het huis staat vol met Apples. Ja, we kunnen overdrijven, ze liggen eigenlijk alleen maar op de fruitschaal. De vriendelijke helpdesker bekijkt de telefoon en komt met een onwaarschijnlijk voorstel: “Geef maar op, dan pak ik even een nieuwe uit de kast voor je!”. De rekening voor deze wisseltruc bedraagt nul dollar.

Het spreek voor zich dat P en J helemaal opgetogen terugkomen op de hotelkamer. Daar gaat niet voor middernacht het lichtknopje op “uit”.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Je mag gebruik maken van deze HTML tags en attributen: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>