Hello New York, here we are

En ja hoor, we zitten in New York. Vanmorgen toen we op pad gingen niet gedacht, maar we hebben het gehaald.

In vogelvlucht: anderhalf uur te laat vertrokken vanaf Schiphol, in een sneeuwbui waardoor het vliegtuig voor vertrek ge-de-iced moest worden. Het broodje ham dat we geserveerd kregen, was nog bevroren.

Aankomst op London City ipv op London Heathrow, waardoor onze riante overstaptijd plotseling niet meer zo riant was.

Verkeerde tickets voor de Tube gekocht, maar daarbij van een aardige dame van de Customer Service een geschreven bon gekregen, dat het ondanks onze eigen fout toch goed was.

In iets meer dan anderhalf uur midden in de ochtendspits van London City naar de uithoek van Heathrow gereisd, waarbij Jori zich bij een overstap  maar tenauwernood met een koffer de metro in kon persen.

Op een overvol Heathrow met honderden wachtenden in no-time door over- overvriendelijke medewerkers door de veiligheidscheck en bagage drop-off geloodsd.

Op tijd, om kwart over 12 vertrokken, met de AA0105. Opmerkelijk: de gemiddelde leeftijd van de flight attendents in het vliegtuig ligt ruim boven de 50 jaar. 

Na 7 uur vliegen landen we iets over 3-en op JFK.

De wachtrij voor de veiligheidscontrole is lang, maar er worden steeds meer balies ingezet. Na de nodige vingerafdrukken en foto’s is de stempel in het paspoort voor ons. We mogen de Verenigde Staten van Amerika in.

Met de Airtrain reizen we naar Jamaica Station en vandaar gaan we met de LIRR-trein door naar Penn Station. Het is half 6 als we met onze koffers de 31st Street inlopen. De check-in in het Herald Square is snel, onze kamer niet groot (waar laten we de inhoud van onze koffers?), maar wel met 2 enorme bedden.

Als we een beetje zijn bijgekomen, maken we een klein rondje buiten om de benen te strekken en voor wat frisse lucht. Het is allemaal erg indrukwekkend, overal gele taxi’s, overal mensen, overal reclame, overal lawaai. Net bij Gray’s Papaya ‘uitgebreid’ gedineerd: staand met 2 broodjes hotdog met fruitjuice. Bij de Starbucks een lekkere beker koffie gehaald en vrienden geworden met Mimi van achter de toonbank. Komen jullie morgen weer?

Nu eerst maar even slapen, inmiddels ben ik al ruim 30 uur wakker en ligt de rest al lang op 1 oor. Sweet dreams in New York, here we are!!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Je mag gebruik maken van deze HTML tags en attributen: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>