Rockefeller Center in the snow

Wanneer we wakker worden, ligt de sneeuw op straat tot kniehoogte. Het goede nieuws is dat het niet meer sneeuwt. Mannen in gele pakken zijn druk met sneeuwschuivers in de weer, verkeer komt er niet door de straat.

Na de koffie in de lobby zetten we onze koers richting de Macy’s. We gaan helemaal naar boven: de kofferafdeling. Uit honderden koffers in alle soorten, maten en kleuren maken we een keuze. Met nog wat cadeautjes komen we uiteindelijk bij de Starbucks op de tussenverdieping aan. Na een koffie en een snack kunnen we de kassa aan.

We brengen alles eerst terug naar het hotel voor we verdergaan vandaag. Door de sneeuw is het een hele onderneming en een heel geglibber. De locals zijn als gekken bezig om de stoep schoon te maken, de weg wordt overgelaten aan de sneeuwschuivers. Overal staan mensen hun auto uit te graven en moeten auto’s worden verdergeduwd. Aangezien het zonnetje schijnt is het niet koud.

Wanneer de spullen op de kamer zijn gebracht gaan we met de metro naar Rockefeller Center. Weer boven de grond, verkennen we eerst de omgeving, maar voor we het weten staan we al voor de GE-building. Binnen is de toegang voor de Top of the Rock. In de rij horen we dat, als gevolg van de weersituatie, alleen het onderste observatiedeck open is. Hiervandaan kun je voornamelijk achter glas naar buiten kijken. Wij verlaten de rij en lopen naar Times Square. Bij de oversteekplaatsen is de sneeuw helemaal gesmolten en het smeltwater loopt over de rand van mijn hoge schoenen. Erg koud.

We halen de gereserveerde kaartjes voor de Radio City Christmas Show voor vanavond op en gaan we de TGIF in voor een lekkere hap eten en om op te warmen. De Jack Daniels burger smaakt voortreffelijk en de waitress rent heel wat af voor onze refill cokes. Het opwarmen lukt wat minder want het is er ook koud.

Times Square is een grote gillende reclamezuil. We bekijken de M&M’s store, de ToysRus waar een groot reuzenrad in de winkel draait en de Billabong store. Dan is het tijd om terug te lopen naar de Radio City Music Hall.

Met onze kaartjes kunnen we direct naar binnen en als we zitten start het orgelspel. De show begint, toch zijn er nog een hele berg stoelen leeg, veel mensen hebben de reis naar de Music Hall niet kunnen maken door de weersomstandigheden. Erg jammer want the Christmas Spectacular is helemaal geweldig. De 48 (of zijn het er nog meer?) Rockettes dansen volledig synchroon ingenieus gearrangeerde acts op basis van een kerstverhaal.

Na de show pakken we de metro terug naar Herald Square, het is tijd om onze koffers te gaan pakken voor de terugreis morgen. We zijn er even mee bezig, maar uiteindelijk zitten alle spullen in de koffers. En ja, ook het nieuwe reiskoffertje is helemaal afgevuld.

Een gedachte over “Rockefeller Center in the snow

  1. Hallo Fabertjes in winters New York,

    Wat heerlijk om jullie verhalen te lezen. Heel herkenbaar allemaal. Toen ik met mijn moeder en zussen naar NY ging lag er ook sneeuw en was de gevoelstemperatuur boven op het Empire State Building ruim onder nul. We waaiden ook bijna naar beneden. Wat een koude wind. Ik zie al die winkels en Starbuck’s weer voor me. Een geweldige ervaring. Geniet ervan en beleef het intens.

    Hartelijke groeten,
    Corine Verkuijl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Je mag gebruik maken van deze HTML tags en attributen: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>