SALE!

Vandaag laten we het draaiboek voor wat het is want de SALE is begonnen. We hebben gisteravond een route gemaakt van alle winkels waar we zeker en in ieder geval langs willen. Uggs, Geox, Abercrombie & Fitch, H&M, we gaan er allemaal naartoe. En ik, ik hoef er alleen maar voor te zorgen dat P zijn creditcard niet op snaakse wijze vergeet mee te nemen.

Voor vandaag wordt er een heuse snowblizzard voorspeld, maar als we op pad gaan is daar helemaal niets van te merken. Om 10 uur precies staan we voor de deur van Abercrombie & Fitch in South Street Seaport. De winkel is nog dicht en de lampen binnen nog uit. Mmmh, die gaat het eerste kwartier nog niet open. Eerst dus maar ontbijten. Uiteraard zit er om de hoek een MacDo, goed voor Egg Mcmuffins en Oatmeals. Van een twitterkennis krijgt P een kleine bestelling doorgetwitterd, of we nog langs een drogist komen? Ja, die zit net op de andere hoek.

Wanneer we een uur later weer bij Abercrombie aankomen, staat er een rij met meer dan 75 mensen voor de deuren, het begint zachtjes te sneeuwen. Gelukkig gaan de deuren open en iedereen haast zich naar binnen. Binnen is het een gegraai van jewelste, voor de paskamer staat een rij van 20 minuten. JJ en MJ lossen dit praktisch op door in een hoekje van de winkel tussen de rekken de kledingstukken te passen. Het lukt om een keuze te maken en kunnen we met de armen vol kleding in de rij voor de kassa. Daar komen we erachter dat er bij de Abercrombie-vestigingen in NY geen sale is en maken we alsnog een keuze uit de stapel die we bij ons hebben. Met voor JJ en MJ een complete outfit: broek, blouse, vest/hoodie staan we na 2,5 uur weer buiten. Het is opgehouden met zachtjes sneeuwen en op de straat ligt er een glibberig laagje witte drap. We gaan de eerste de beste Subway in en met een overstap komen we er op 5th Ave – 59th Str weer uit.

Central Park is helemaal wit, maar daar zijn we niet voor gekomen. Na een sanitaire stop in het Parklane hotel, zo kom je nog eens ergens, stappen we voorzichtig verder. Bij de Uggs store staat buiten een lange rij. JJ en MJ sluiten aan en P en Jo steken over naar de Geox store. We zijn daar een uurtje bezig, maar dan heb je ook wat. Met 4 dozen verlaten we het pand. JJ en MJ zijn net binnen in de Uggs store en MJ vraagt lief aan de bewaker of papa en mama ook naar binnen mogen. Dat mag en de deur wordt voor ons geopend.

In de kleine store is het een gekkenhuis. De winkel staat bom- en bomvol met koopenthousiastelingen. Verkopers brengen onafgebroken Uggs in allerlei uitvoeringen: maatje groter, ander kleurtje, toch een ander modelletje. De mensen in de rij buiten in de sneeuw kijken met afgunst naar binnen. Wij vragen een verkoopster om Uggs die we kunnen passen, ze verdwijnt en komt niet meer terug. Bij een collega doen we een nieuwe poging, maar deze komt alleen terug met een paar voor JJ.

Met veel geduld hebben we eindelijk 2 paar Uggs gescoord en kunnen we met de grote dozen de winkel uit. De wind is koud en de sneeuw is hevig, er ligt al een centimeter of 10 op straat en alles en iedereen gaat nog maar langzaam vooruit. Bij de Trump Tower gaan we als een stelletje verschrikkelijke sneeuwmannen naarbinnen. Donald T. heeft duidelijk een andere smaak dan wij, een luxe uitstraling heeft het pand echter wel. Met een lekkere Starbucks koffie en idem snack ontdooien we weer.

We gaan weer rustig aan verder. Bij Barnes & Nobles kopen we wat presentjes voor het thuisfront. Weer buiten komt de sneeuw inmiddels striemend naar beneden, toch vergapen we ons aan de winkels en de etalages. Omdat onze tassen beginnen te scheuren pakken we voor het laatste stukje naar ons hotel de Subway.

In het hotel zoeken we een tent die ons eten kan brengen, er wordt echter niet meer ‘gedeliverd’. P en JJ trekken de natte schoenen nog maar een keer aan en gaan 2 blokken verderop pizza halen. Met een grote doos vol met pizzaslices, krokante wings en een 2 liter fles diet coke komen ze weer terug.

Terwijl we de pizza eten geeft het nieuws op de TV non-stop updates over de weersituatie, JFK Airport is closed, treinen en bussen rijden niet meer. Gelukkig hebben wij genoeg schone kleren voor de komende dagen: American Airlines mag ons bellen dat er geen terugvlucht is overmorgen.

3 gedachten over “SALE!

  1. Hoi kooplustigen,

    Geniet lekker verder, die vluchten kunnen inderdaad gecancelled worden. Eerst was het de vraag of jullie er zouden komen, nu wordt het de vraag of jullie terug kunnen. Zo is er altijd wat. Als tegenwicht is het hier weer bijna sneeuwvrij, het regent warm water zo nu en dan.
    Groet,
    Roos

  2. Hallo familie, jullie zijn gedoemd om in New York te blijven shoppen!! Volgens het nieuws hier is nu alles gesloten op luchthavens enz.. Ga nog even naar Bloomingdale. Prachtige winkel ook. Moet er hier iets gebeuren als jullie niet terug kunnen? Laat het even weten. Hartelijke groeten en we zien jullie wel verschijnen. Johan en Elly

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Je mag gebruik maken van deze HTML tags en attributen: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>