So far, so good

Omdat Jolanda bedolven is onder een pak jassen, dassen en tassen, moet P. maar even de weblog bijwerken, even heel kort. We zijn met behoorlijke vertraging opgestegen van Schiphol, ik geloof ruim een uur te laat. Het ontbijt in het vliegtuig was van grote klasse, de broodjes waren nog bevroren en mijn brug viel spontaan bijna uit mijn mond. Echt 2x niks dus. Op luchthaven Londen City als een dolle koffers halen, door de douane en kaartjes kopen voor de trein/metro reis naar Heathrow.
En toen ging het mis…

Ik kocht per ongeluk vier verkeerde kaartjes, met een zone te weinig. Een zeer behulpzame medewerkster van de Docklands Light Rail schreef vervolgens een handgeschreven bewijsje waarmee we gewoon konden instappen, free of charge. Daarna met de trein, 3 haltes. Daarna overstappen op de metro. Nou, die zat bom en bom en bom vol. Met uiterste inspanning konden Peter en Jori zich er nog intrekken. Na een woeste rit moesten we weer overstappen en nog 20 haltes naar Heathrow. Ik moet gaan opschieten trouwens, we gaan zo boarden voor de vlucht naar JFK.

Op Heathrow was het een grote chaos, overal mensen, duizenden mensen… Gelukkig trok iemand ons uit de rij en stuurde ons door naar een andere rij. Daar stonden vele helpers van AmericanAirlines ons al op te wachten en binnen enkele minuten hadden we 4 boardingpassen. Tijd om stoom af te blazen voor P., die moest zoooo nodig naar de wc, te erg gewoon.

De druk was er nu letterlijk af en we konden door de douane. Ik had echt verwacht dat dit heel druk zou zijn en heel streng, maar het tegendeel was waar. We waren in een zucht door de scanner, schoenen weer aan en naar de gate.
Daar aangekomen hadden we een kleine tegenslag want er stond een verkeerde datum op de security stickers op 3 paspoorten. Alleen bij Mara Joy stond keurig de 21e… Na even lief lachen naar een beveiliger schreef hij drie nieuwe stickertjes ter plekke voor ons uit en konden we eindelijk neerploffen voor de deur van de gate. En ik dus gelijk online kon met de iPad.

Een gedachte over “So far, so good

  1. reuze spannend allemaal!!! Ik heb op teletekst gekegen of laat het vliegtuig vertrok vanaf schphol. Ik zag dat er ook 2 gecancceld waren naar londen city. Ook via internet aankomsten in london city bekeken + departure vanaf heathrow. Er stond om 12.50 ‘last call, fliht DL 149, gate four. Dus daar zullen jullie wel inzitten neem ik aan. oor nu heel veel ontspanning toegewenst!!!!! (Ik heb net een barre tocht naar albert heijn er op zitten, dat is andere koek). groeten, M.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Je mag gebruik maken van deze HTML tags en attributen: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>